Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Sunday, May 9, 2010

Pantang Lelaki Apabila Wanita Sebegini......Jangan Ingat Wanita Je Ada Pantang, Lelaki Pun Ada

Credit:Google

Tak kira perempuan or lelaki memang ada sesuatu setiap orang tak suka pada diri seseorang itu. Biasalah lumrah manusia. Mana ada yang perfect. Kalau perfect sangat nanti tak syoklah hidupkan. Boring pula jadinya.


Apa2 pun jom tengok beberapa pantang lelaki yang patut wanita tahu, jangan ingat wanita je ada pantang. Lelaki pun apa kurangnya.


1. Mengungkit kisah lama.

2. Banyak soal

3. Perlakukan mereka bak anak kecil

4. Cakap berputar belit

5. Tidak tahu simpan rahsia

6. Kata 'tak ada apa2'

7. Memuji lelaki lain di hadapan mereka

8. Emosional tidak bertempat/terlalu kerap

9. Cemburu berlebihan ( Jangan salahkan wanita je, lelaki pun ada yang cemburu blebihan. Sampai membunuh pun ada. Tengok je kes sekarang. Dasyat betul bila lelaki cemburukan?)

10. Buat keputusan tanpa berbincang/terlalu suka mengawal segalanya....Queen Control

11. Tidak pernah puas apa yang ada


Apa lagi ye? Sebenarnya perkara di atas bukan hanya pada wanita je. Lelaki pun ada perangai macam tu. Apa2 pun, sebarang masalah dalam hubungan cinta & suami isteri bawa2lah berbincang. Dengan itu hubungan akan kekal terjalin hendaknya. Semuanya bergantung pada sikap & fikiran masing2. Tak kira lelaki or perempuan, haruslah bertimbangrasa antara satu sama lain. The end.

9 comments:

AISHA SAAD said...

adehhhh.
payahh iuh nak buang perangai ungkit kisah lama tuhhh.
rsa macm shiokk jek mengungkit, kenang sejarah dulu2!
heshh.

btw, aku tgh dingin dgn BF aku skg, maybe la kott ade kena-mengana dgn list yg hang bagi. heshhh

zati said...

aku suka cakap tak ada apa2
huhu

Admin said...

jgn dingin ye aisha...bw bbincang elok...moga ok je....
kdg2 say pun ada ckp tak ada apa2 zati....hehe3

.::WaNiE::. said...

tak ada apa2 itu adalah fevret

hahahahha

tapi sejak2 kawen ni xleh nak amalkan dah. simpan dalam hati adalah bukan langkah yang agak bijak

Admin said...

btl wanie...kena kongsi bsama...jgn simpan buat pekasam, nanti makin jd asam..ha3

izyanti said...

bab kisah lama tu mmg pantang, baek laki baek perempuan. past is past kan. :)

Admin said...

ya btl..kdg tcakap juga..he3

✿nenek moden✿ said...

oh! lelaki..hehe..
list tu ada gak yg betulnyee....hehe

Admin said...

yup nenek moden...fuh moden btl..he3

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."