Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Monday, May 10, 2010

Rupa2nya Ada Orang Depan Kita Pijak Semut Tak Mati, Belakang Kita Fuh Mengata Lebih…Buat Ketupatlah Tu


 Credit:Google


Di mana2 je kita jumpa manusia yang bermuka2 ni. Depan kita bukan main baik je, pijak semut. Semut tak mati. Belakang kita bukan main lagi mulut tu sumpah seranah & kutuk bukan2. Dahlah tu kutuk orang pun tak pandai. Kutuk depan orang yang rapat dengan aku pula tu. Kan bodoh namanya.


Petang tadi tengah tea break di pantry office, member ceritalah pasal makcik sorang tu yang semacam tak suka aku. Walaupun tak terus terang tapi dari kata2 member aku cakap semacam tak suka aku. Siap sumpah aku langgar pondok security. Memanglah hari tu aku bawa kereta Kak Sal . Aku tak biasa bawa kereta dia  tapi taklah sampai nak langgar pondok security, dapat aku control.


Huh…rupa2nya dalam hati makcik tu busuk betul. Syukurlah Tuhan tolong aku hari tu. Nak aku kena marah dengan Kak Sal kot. Entah kenapa makcik tu tak suka aku. Maybe sebab aku rapat dengan Kak Sal kot, kawan baik makcik tu.



Ahh…aku peduli apa makcik tu tak suka aku pun. Aku tak buat perkara tak baik pun dengan dia. Dia tu jeles sangat. Kalau nak, ambil je Kak Sal tu. Macamlah aku tak tau perangai mereka kat sini. Memang sorang2 tak boleh caya.


Sebab tu aku malas nak rapat dengan golongan macam ni. Bermuka2 je lebih. Member aku yang dah berumahtangga pun tak suka rapat dengan makcik & ibu2 yang bersikap begini kat sini. Biarlah mereka kata sombong dari hidup bermuka2.


Mereka sini depan je macam kawan, tapi kat belakang…. Fuh buat ketupat yang tak laku je kerjanya. Aku bukan ingat diri aku baik, memang ada tak baiknya. Dah nama manusia, bukan perfectkan. Tapi aku tak suka golongan macam ni. Tikam orang dari belakang & talam 2 muka. Elok aku buat biasa je….kan! Tak payah percaya sangat orang sebegini.


Kalau nak mengumpat tu makcik hoi, tengok dengan siapa bercakap. Nasib aku ni tak ambil serius sangat. Malas nak layan orang begini. Buang beras je.

12 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm...mmg wujud spisis manusia yg mcm ni...biarkan jer la dia nak cakap apa...yg tambh dosa..dia..kn..?

kesian makcik tu kan...ish..ish..ish...moga dia cepat sedar.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
OREO CHEESECAKE LEPER

Admin said...

itulah....mls nk layan...kalau layan sgt..payah....

Amanina said...

manusia banyak yang suka tikam belakang. depan pun. arh, semua tempat dia nak tikam...

btw, best tgk awk boleh update blog banyak2. haha

Admin said...

yelah amanina...sampai berlubang semua badan ni...hehhe
tq ya....ada idea msh tgh boring2 diofis...so buat draf je then post kat blog bila balik bilik..

chenta said...

ramai je org yg mcm tu...kdg2 kawan baik kita pun leh jd mcm tu tau...org skrg kwn dgn kite utk kepentingan diri sendri..bukan ikhlas nk kwn.so setakat nk kutuk2 tu takde hal

Admin said...

itulah...apa2 jelah...biar mrk

AKO said...

taakott nyaaa,minta dijauhkan dari org2 mcm ni... aminn

.::WaNiE::. said...

juga ada makcik di ofis sy begini suka doa yg buruk2, biar mati eksiden la apa lah

sy tak tau la apa dia doa pasal sy blkg saye :(

Admin said...

itulah manusia tk suka tgk org sng..minta di lindungi Tuhan dr pkara tk baik ni

kembatolo™ said...

nak amik kursus mengata leyh tak?hahaa..

betol3..tayah layan,buang kudrat je kalo layan..~hehe

SyAmSuL AnUaR said...

lumrah hidup...dpn baik blkng lain cite..spesis manusia bnyk kt dunia ni....kene bijak hadapi...

Admin said...

betul2....tk payah susahkan diri layan org mcm ni

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."