Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, May 22, 2010

10 Alasan Kenapa Aku Reject Lelaki Selepas 1st Date....Buat Sakit Hari Je!


 Credit:Google


1st date not mean nak terima terus lelaki yang menyukai kita ni. Kena tengok juga sikap dan perilaku seseorang tu. Tak bermaksud memilih sangat. Cuba kena hati2 bila memilih pasangankan? Kalau salah pilih diri sendiri yang merana pula. Siapa tanggung? Diri sendiri juga yang tanggung. Peduli cakap orang, fikir mana yang terbaik untuk diri sendiri.


Sini ada 10 alasan yang maha kukuh untuk anda reject lelaki selepas 1st date. Wajib tahu, kalau tak, payah nak patah balik kelak...he3. Antaranya:


1~BILA SI DIA MEMBERITAHU kamulah wanita yang dicarinya selama ini dan terus ingin mengahwini kamu.......... hmmmmmmmmmmm terdesaknya dia! Sedangkan kamu pertama kali keluar dengannya. 


2~DIA ASYIK MERENUNG DADA dan punggung kamu lebih daripada 10 kali setiap 10 minit 


3~DARIPADA CERITANYA KEPADA KAMU,jelas dia kaki joli.Sudahlah begitu daripada banyak-banyak tempat pelancongan dan percutian di dunia katanya,dia paling suke ke Thailand dan memberitahu yang dia pernah hadapi masalah ketika menjalani ujian darah,anda patut pertimbangkan masak-masak kemungkinan dia HIV positif,ingat penyakit ini d kesan lama.


4~BILA KAMU PERASAN BIJI MATANYA macam hendak terjojol keluar bila melihat semua wanita cantik,manis,seksi melepasi meja makan kamu berdua.


5~TANGANNYA MIANG-MIANG mahu pegang tangan dan pinggang kamu walau baru satu jam


6~KAWAN-KAWAN KAMU YANG MENGENALINYA memberitahu,dia menghidapi penyakit kelamin dan kamu pula mendapat bukti kukuh daripada surat pengesahan hospital selain beberapa jenis ubat yang sinonim dengan penyakit kelamin.


7~BILA KELUAR MAKAN DENGAN SI DIA sedang kamu memesan makanan kira okey lagi,masuk bab minum kamu pesan coke dan dia pesan Carlsberg.Ini memang salah!


8~BILA DIA BERCAKAP BERDEGAR-DEGAR macam tin konon bapanya ada bisnes minyak dan datuknya orang paling kaya di sarawak,tapi buat tak tahu.anda juga yang terkorek-korek cari duit dalam tas tangan


9~DIA BERITAHU YANG HATINYA sangat-sangat terluka,dan dia masih lagi bersedih kerana putus cinta dengan gadis yang hamilkan anak luar nikahnya.


10~DIA KATA YANG DIA IMPIKAN seorang isteri yang taat setia dan rela menjadi suri rumah sepenuh masa.Tetapi daripada apa yang anda faham dia sebenarnya kata dia sedang mencari tukang masak,tukang cuci,tukang kemas,tukang gosok,tukang picit,tukang sental,pendek kata semua tukanglah dan katanya lagi dia juga sedang mencari kilang buat anak...petikan: forum cinta.



Ingat tau...reject terus lelaki atas alasan yang tersenarai di atas ye. Dulu masa aku study pernah juga jumpa lelaki, 1st time keluar dah nak pegang dan peluk pinggung aku. Aku bukan main malu dengan sikap dia ni. Dahlah masa tu lalu kat depan sekelompok family yang juga bersiar2 di gunung jerai. (Rasanya tu nama gunung kat Kedah sana...lupa dah) 


Aku apa lagi terus mengelak dan buat muka kurang senang. Terus aku warning, bukan saja kepada dia tapi juga kawan boyfriend aku. Aku memang pantang kalau lelaki buat aku macam tu. Ingat aku ni senang2 ke nak peluk2, dahlah tu depan orang. Malu aku tau. Orang macam ni patut reject. Nanti boleh  ambil kesempatan ke atas kita, kalau dibiarkan...betul tak?

11 comments:

Syafrizal said...

ingatkan awak yang kene dekat 10 alasan tu hehe
tapi apa2 hal awak kene la pandai jaga diri ye hehe

HEMY said...

betul..ni jantan...tp kan...yg terjegil mata usha dada tu mungkin la..tp yg citer anak luar nikah apa sume tu...susah

laki pandai berbahasa dan pandai menyembunyi...ni kira bengap nye jantan sume kasi luah..ahahaha

secret said...

kalau lelaki yg suka pegang2, elok jauhi...yg tu jenis ambil kesemptan je

Mohd Adziim said...

Kiranya banyak juga 1st date yang anda pernah terlibat ye?

Admin said...

tak adalah mcm tu skali..yg ni skadar info je...hehe

mmg kena pandai jg diri...jgn sampai lelaki ambil kesempatan..hahaha

.::WaNiE::. said...

gadis yg mengandungkan anak luar nikahnya

gelak aku tau

haha

Admin said...

silalah...hehehe..yg tu wajib jauhi wanie

::ienafazlyna:: said...

hahahaa..kelakar sebenarnye..tp betul pun...kalo dah mata tu terjojol mcm singa lapa, ape kes kan..gile seks

Admin said...

yg tu mesti reject...myeramkan je...

Xeera Nazira said...

hurm... tp ada 1 kes ni. dorang kenal kat friendster and 1st time jumpa, lelaki tu dh propose. then, tak smpai beberapa bulan dorang kenal, dah kawin. now, dah ada anak. comel plak tu.. bahagia jer dorang. huhuhu.. kdg2 kita kena tgk niat gak. tp psl point yg lain mmg betul pn. ^^

secret said...

rasa yg tu jodoh namanya...hehehe...

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."