Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Thursday, May 6, 2010

Berita Baik Buat Pengemar Mee Segera....Mee Segera Bukan Penyebab Kanser Ye! Harap Maklum!

 Hiasan semata2

Sebut je mee segera teringatlah zaman study di 'U'. Mee segera ni memang tak pernah lari dari kehidupan seorang mahasiswa & mahasiswi. Biasalah masa study, mee segera je mampu nak beli. Tiap hari makan kat luar tak larat nak bayarlah. Banyak keperluan lain kena cover. 


Namun taklah sampai sepanjang hari tu makan mee segera je. Ada juga makan nasi. Hari2 makan mee segera tak lalu nanti tekak nak telan...he3. Tapi kalau keadaan terpaksa, kena juga telan.  Dulu pernah dengar mee segera ni tak baik untuk kesihatan sebab boleh menyebab kanser. Betul ke?


Menurut Kementerian Kesihatan, mee segera bukan penyebab kanser. Diulangi bukan penyebab kanser ok. Ini merupakan berita bagus punya bagi pengemar mee segera. Berita lanjut baca petikan Kosmo ni:

KUALA LUMPUR - Penggemar mi segera kini tidak lagi perlu bimbang menikmati hidangan tersebut kerana Kementerian Kesihatan semalam mengesahkan ia bukan penyebab pelbagai penyakit termasuk kanser.


Penjelasan itu sekali gus menafikan amaran Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) pada 21 April lalu bahawa makanan itu perlu dijauhi kerana ia memudaratkan kesihatan.

Kementerian dalam kenyataan semalam menjelaskan, dakwaan CAP itu tidak berasas kerana tidak disokong bukti saintifik.

So, anda boleh makan sebanyak mana mee segera tanpa risau perkara2 berkenaan kanser ni ye. Ok...senyum sikit..he3...jom makan mee segera, nak sup punya or goreng punya? Pilih2.

5 comments:

Admin said...

hehehe,dah tentu yg paling suka sekali kaki maggi.jom cuba tengok buat gambar cara baru.potret dalam sulaman.cuba tengok kat http://mumcollections.blogspot.com .
saya pun ada follow blog awak.sudi2lah follow saya yer.

Aidi-Safuan said...

hahaha...btw, nih dah finalize ke research nih? ke baru kuar hipotesis awal je nih?

Admin said...

dah agaknya...aidi u p kementerian kesihatan esok ok...on behalf...hahaha

Ismail Noh said...

Alhamdulillah, selalu beli mee bebanyak + 5 bungkus megi. Baru puas melantak :)

www.ismailnoh.com

Admin said...

ooo...oklah suka mee segera...saya kdg2 je makan

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."