Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, April 24, 2010

Cantikkan Wajah Anda Di Hujung Minggu.....Pasti Si Dia Tertawan Nanti, He3

Credit:Google

Kecantikan wajah amat dititikberat oleh semua wanita. Tak kiralah wanita tu dah sedia cantik or sebaliknya. Penjagaan wajah menjadi tangga teratas dalam kehidupan harian setiap wanita. Tak kira tangga mana satu pun, ia tetap or mesti ada dalam kamus hidup seorang wanita.


Bagi wanita kecantikan itu amat penting kerana kecantikanlah yang mampu menarik & memikat hati lelaki. Tapi taklah semua wanita berfikir ke arah itu saja. Jangan salah faham ok. Semua perkara sebenarnya penting. Namun menjaga kecantikan wajah perlulah diutamakan bagi seorang wanita.


Selalunya bagi wanita yang bkerja, waktu hujung minggulah amat sesuai untuk anda relax2 sambil membuat penjagaan wajah dengan masker or apa2 jenis barangan kecantikan yang anda mampu beli ye. Belaikan wajah anda & berilah ia kenikmatan vitamin serta kesegaran, agar wajah anda semakin ceria & berseri selalu. Dengan itu kekasih hati or suami anda makin terpikat & terpegun melihat keayuan anda.



Bagi saya hujung minggu memang masa yang sesuai untuk memanjakan diri. Sebab itulah tiap hujung minggu saya buat sendiri masker di rumah. Minggu ni saya nak try petua penjagaan muka dengan tomato dari PetuaSejagat. Tak pernah cuba, harap oklah. Lagipun seperti semua tahu tomato ni memang banyak khasiatnya. Nak tahu terjah blog Cik Rose ni: Nak Kurus, Jadikan Tomato Teman Anda......Banyak Khasiat & Vitaminnya


 Credit:Google

Nilah petua yang saya nak try tu. Jom sama2 try, mana tau wajah anda makin cantik menawan..he3. Jangan segan, jangan malu....cuba jelah. 

1. Anda sediakan sebiji buah tomato yang telah masak.

2. Lenyek tomato tersebut sehingga halus.

3. Kemudian, sapukannya ke seluruh muka anda.

4. Biarkan ia kering lebih kurang dalam 20 ke 25 minit.

5. Akhir sekali, bilas muka anda dengan air bersih.

Amalkan petua ini sebanyak 2 atau 3 kali dalam seminggu. :)


Senangkan? Tak payah pakai masker yang mahal2. Buat habis duit je. Lagipun tak pasti sejauhmana keberkesanannya. Pakai sayuran or bahan semulajadikan lebih bagus. Sudah terbukti pun...betul tak?

4 comments:

Mr Rulez said...

klu laki guna jambu batu..kasi gosok hingga hilang noda2 hitam..hek3..

M a W a D D a H said...

nice info..nati try la nak cuba buat masker tomato..patut la kulitku x cantik...

Mr Rulez: adakah betul petua itu?

SheY PuLL said...

tertawan ke TERTAWA:)

Admin said...

haha...entahlah, just try saja...ha3

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."