Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Friday, April 30, 2010

Alamak 'Love Bite' Macam Mana Nak Hilangkannya Ni? Malu Nanti Orang Nampak. Nak Tahu Baca!

Credit:Google

Agak memalukan sekiranya 'love bite' kelihatan di leher anda, ia pasti akan menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, ini pasti mbuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Memang malulah...kalau saya pun...ha2.

Takut digigit…!!...mcm vampire pula nak gigit2 orang. Ha ni ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite tu. Makluman.....'love bite' ni jangan amalkan ye...khas buat yang dah kahwin. Yang belum tu tunggu lepas kahwin ye. Jangan nak pandai2 pula. Dosa tau!


1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.


2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.


3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.


4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.


Dah tahu caranya, so jangan lupa guna. Kalau tak orang sekeliling jeling2 semacam je. Pasti fikir yang bukan2. Nanti malu pula anda. Then tak mahu buat 'love bite' pula. Nanti merajuk pula suami anda..ha3.

3 comments:

.::WaNiE::. said...

dah try berkesan ke??

baru2 kawen dulu encik labu paling galak buat LB ni kalau aku nak keluar dengan kawan2.

mmg malu woooo

Nadya ©™ said...

Dulu masa belajar,pernah nampak love bite kat sorang lecturer (lelaki)..
Banyak lak tu..
Adess,masing² senyum simpul je la..

Admin said...

ha3..blum try, blum buat ma..ha2. i dulu pun pernah npk leher member lebam2...tahu2 jelah org lepas kawin

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."