Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, April 10, 2010

Belum Tua Dah Lupa

Credit:Google


Pernahkah anda alami situasi lupa seketika sesuatu perkara yang anda lakukan? Pasti pernahkan. Cuma taklah terlalu kerap sampai semua perkara yang biasa anda lakukan lupa. Saya pun kadang-kadang lupa sesuatu perkara tapi taklah asyik lupa je.

Bila berurusan dengan orang yang asyik lupa je sepanjang ketika. Memang memenatkan. Nilah situasi yang saya kerap hadapi dalam office. Pertama kali saya jumpa orang yang lupa je. Beberapa puluh minit remind pun boleh lupa. Buat perkara yang hampir setiap hari & bulan buat pun boleh lupa. Perkara hari2 buat, takkan boleh lupa. Aduh penat juga dibuatnya.
Ada masa saya naik geram juga dibuatnya. Yelah saya yang checking semua kerja budak tu. Nak marah, tak eloklah. Nasib baik masih tahan sabar. Pelik betul. Entah fikir apa semasa buat kerja tu. Ingat suami kat rumah agaknya…hehe. Sebab itulah saya malas nak tegur & ajar dah. Penat dengan orang macam tu. Tegur pun masih macam tu juga. Lupa lagi. 

Apa faktor yang menyebabkan kita lupa ni ye? Maybe sebab fikir sesuatu perkara agaknya. Entahlah. Harap tak teruklah lupanya ye. Kalau tak macam orang tua pula. Belum tua dah lupa. Entah2 orang tua lebih bagus ingatannya daripada kita yang masih muda ni…hehehe.

4 comments:

miloicekaw1119 said...

nthla..
problem kt otk kot..

Nurul Razak said...

hehe salu ada masalah ni...ada org cakap keturunan because my dad u=pun pelupa..

secret said...

kdg2 je lupa...sll sgt payah lah

Anishaway said...

anish pun agak pelupa juge
so kaedahnye selalu take note utk remind kite
tp agak leceh. hehe

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."