Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Tuesday, January 18, 2011

Bila Isu Payu dara Diutarakan, Menjadi Bahan Kritikan Pula..???

Credit:Google


Segmen perbincangan mengenai tajuk 'Salahkah besarkan payu dara?' di TV3 semalam memang mengundang kritikan hebat dan perasaan kurang senang di kalangan pelbagai pihak di Malaysia. Kenapa agaknya?


Entahlah, aku pun baru je terbaca berita ni di Kosmo. Melalui info yang diberikan  ia disebabkan cara penyampaian yang maybe agak keterlaluan bagi sesetengah pihak. Yelahkan masyarakat kita ni agak sensitif dengan perkara2 sebegini. Lebih2 lagi dibicarakan secara terlalu terbuka.

Malahan paparan visual yang memfokuskan kepada bentuk payu dara model-model yang lengkap berpakaian dalam laporan segmen tersebut juga dianggap tidak sesuai kerana ia ditonton oleh segenap lapisan masyarakat termasuk kanak-kanak. Ini memang sangat2 tak sesuai. Kalau bolehlah janganlah terlalu memberi tumpuan pada visual tu sangat, walaupun topik perbincangan mengenai payudara. Entahlah aku pun, tak tau nak cadang macam mana. Payah, nanti makin sensitif pula...hehehe.


Lagipun aksi nakal jurukamera TV3 yang didakwa sengaja memfokuskan kepada payu dara pengacara dan tetamu jemputan semasa segmen itu juga dikecam. Isss....apalah punya jurukamera, itupun nak buat macam tu. Taulah topik mengenai payu dara tapi janganlah sampai fokus payu dara pengacara or tetamu jemputan pula. Kan dah kena complaint...hehehe. TV3 sila beri penjelasan..kalau tak berpanjangan pula isu ni...:).


Isu hangat, baca sini:


Isu payu dara undang kritikan

7 comments:

Illiana Hidayah said...

saya tak tengok whi tapi baca kat paper je..tapi bagi saya..perbincangan dari sudut perubatan tak salah, tapi bila dah menjurus ke arah kecantikan, seolah2 mendorong kepada mengubah ciptaan..itu yang mengundang kritikan ramai pihak..

puteri ain said...

saya pun tak berkesempatan untuk tengok..saya setuju dengan illiana
kalau sesuatu perkara dibuat atas sebab2 yang baik atau untuk kesihatan it should be ok..:)

Admin said...

yup...maybe pbincangan hari tu agak myentuh sensitiviti stgh pihak...

a n a s t a s y e a said...

sepatutnya benda2 macam tu tak sepatutnya berlaku. Tak profesional langsung!

Bro Framestone said...

siapa pengacaranya ek

klik link nie untuk ke
BroFramestone Blog

Miss Izah Mohamed said...

nk tarik penonton kot.. hehe

Admin said...

entah sapa pgacaranye...maya tk tgk pun, maybe juga cara nk tarik phatian penonton..

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."