Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Tuesday, January 26, 2010

Aku Punya Hidup, Aku Punya Stail…Kau Peduli Apa!!



Manusia ni kalau hidup tak kepoh pasal orang lain, macam tak hidup je. Yelah, asyik nak complaint dan tak puas hati dengan kehidupan orang lain. Ada saja yang tak kena. Entah apa yang tak puas hati sangat tu pun tak tahu. Saja nak kepoh-kepoh hal orang kot. Maybe hidup tak kepoh ni, tak meriah. Tak beseri hidup katakan.

Aku peduli apa orang cakap. Hidup aku. Siapa engko nak masuk campur. Bukannya engko yang nak jaga aku sampai mati. Aku juga. Yang engko kepoh tu buat pe. Buat menyakitkan hati adalah. Menyampah aku tengok. Jaga tepi kain sendirilah. Yang engko kepoh pasal aku, bukannya ada faedah pun. Dapat pahala pun tak, dapat dosa adalah.

Kalau orang yang kepoh tu sudah cermin diri dan cakap perkara baik. Tak pelah. Bolehlah aku terima. Kalau nak busy body pasal orang lain, tak payah. Meluat aku dengar. Buat aku marah je. Nak kena tampar mulut tu, baru engko tau. Waduh…waduh geram betul dengan orang yang kepoh-kepoh ni.

Oh ya…apa yang aku cakap tak kena mengena dengan sesiapa pun. Siapa terasa tu memang orang yang suka kepoh-kepoh pasal orang lain. Suka jaga tepi kain orang lain. Tepi kain sendiri tak terjaga, tepi kain orang lain pula dia nak busy body. Belum kena batang hidung sendiri macam itulah.

Nukilan;


6 comments:

Aidi-Safuan said...

ala, memang sifat manusia camtuh. sabar jer. :)

BezBuddy said...

huhu...sbr jela..sy pn kdg2 tension gk ngn org2 cmni...smile always =D

lieya orange M.I. said...

...sabar2..org kepoh tu, mmg dah tabiat dia, takpayah hirau...buang masa jer...

=p

touyakaruma said...

Woih ! relax ...relax

akyda said...

a a a a....sibuk jer diorg nie....duk umah blog pun best apa...

Admin said...

yelah..kdg2 geram jugak bah

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."