Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Thursday, November 25, 2010

CoretanMaya: Bila Dah Ada Boy/Girlfriend, Lupa Kawan!!

 Credit:Google
 
 
Dalam hidup ini bermacam-macam perkara kita lalui. Lebih-lebih lagi dalam hubungan persahabatan. Ada suka & duka. Begitu juga dalam hubungan couple, suami isteri mahupun dengan family. Tapi saya tidak mahu nak cakap pasal semua tu. Just nak sentuh pasal hubungan persahabatan sahaja.


Rasanya ada antara anda pernah alami situasi di mana kawan rapat anda sudah mempunyai boy/girlfriend, tidak mempedulikan anda lagi. Bila time boy/girlfriend tak ada disisi, barulah terhegeh-hegeh mencari anda. Bermakna anda diperlukan hanya bila dia rasa perlu saja. Kawan macam ni memang hampeh je. Paling tak suka kawan sebegini.


Dia ingat kita ni siapa?  Kawan just perlu time susah je. Time happy, entah menghilang ke mana. Batang hidung pun tak nampak. Bila tak dilayan, cakap bukan-bukan. Elokkah kawan macam tu? Anda mahu kawan sebegitu? Kalau saya tak mahu, buang masa saya je.
 
 


Bukan kita tak suka kawan rapat kita rapat dan sentiasa berkepit dengan boy/girlfriend dia. Cuma jangan buat kita macam diperlukan bila dia rasa perlu je. Saya pernah alami keadaan sebegini. Selepas dia break dengan boyfriend lama dia, dia sering bersama saya. Tak kira time susah dan senang. Kira kawan rapatlah. Time dia nak gorat lelaki yang dia suka, saya sokong je. Lagipun lelaki tu kawan satu office dengan kami.


Tapi bila dah bercouple, dia mula rengang dengan saya. Begitu juga dengan kawan rapat dia yang lain. Kami tiga sekawan. Time dah ada boyfriend, dia memang tak peduli kami. Asyik sepanjang masa layan boyfriend dia tu. Kami taklah kisah sangat. Sebab kami faham, orang dah ada boyfriend dah. Mesti nak rapat macam belangkas. Tapi perangai yang kami tak suka ialah bila time susah baru nak cari kawan. Time gelak-gelak dan happy-happy bersama boyfriend,tak peduli kawan dah. Bila tak peduli, cakap yang bukan-bukan pula. So, salah siapa.


Bosan dengan kawan sebegini. Lebih-lebih lagi kawan yang suka tikam dari belakang. Awas….jangan terlalu percaya orang. Manusia ni ada macam-macam perangai. Hati pun lain-lain. Yang baik boleh jadi jahat, yang jahat boleh jadi baik. So, terpulang kepada diri sendiri untuk menilai seseorang.


Nukilan; 

6 comments:

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

agree..

ada bf or gf
xsemesti nya kena abai kan kwn
pdahal
kwn la yg tlg time susah or senang..

Nur Misnan said...

salam.. bukan semua sahabat kita
seperti tuh
tapi tidak dinfikan
ada yang memang mudah lupa
bila dah ada bf/gf

manusia seperti ini
bila bergaduh dgn temannya
baru ler mencari sahabat balik
untuk meluahkan masalahnya..

manusia

░♥si lampu neon♥░ said...

ERMMM BESE LA TU WEH ;( SADISSS WOOO ILANG KAWAN

Admin said...

wslm...tq bg komen.

hargai kwn yg baik wpun ada bf/gf...jgn time susah je baru cari....hehe.
apa2 pun mmg sedih hilang kwn baik...sabar jelah

☆aDihAys☆ said...

tp kn..kite laen..kite ade bf..
kwn2 kite suke ckp kite da xgeng ngn dorg..
kite xtaw nape..
dorg nyakat kite kot..
tp kdg2 rase sdey jgk..

Admin said...

mybe cara pgaulan & ms bsama kwn yg terhad mybb mrk ckp mcm tu or maybe sbb saja je nk nyakat AdihAys je....apa2 pun luangkan ms sbaiknye dgn kwn, bf, gf

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."