Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Friday, December 24, 2010

Apabila Kulit Aishwarya Rai Kelihatan Cerah, Timbul Pula Isu Hitam Putih

Hitam putih..cantik apa. Aku suka dua2 colour tu. Hitam nampak menawan dan putih nampak suci bersih. Tapi bila sebut pasal perbezaan warna kulit ni. Aku teringat dengan orang Negro dengan orang putih. Isu perbezaan kulit memang hangat dulu tapi sekarang rasanya dah kurang. Kini pula timbul isu baru.



 Credit:Kosmo


Isu kemarahan para pembaca majalah Elle timbul apabila mereka mendapati kulit artres Bollywood, Aishwarya Rai sengaja dicerahkan ketika dia dijadikan penghias kulit majalah fesyen popular itu.



Siapa tak marahkan...artes kesayangan mereka yang asalnya kulit coklat hitam menawan, kelihatan cerah berbanding kulit asalnya. Nampak sangat penipu. Dan ini menimbulkan isu sensitif...kira sensitif jugalah dikalangan para pembaca majalah Elle. 

"Ia sama sekali mengecawakan kerana kulit cerah sentiasa disanjung dan kulit gelap pula dianggap tidak cantik," kata seorang pembaca yang marah dengan tindakan Elle.

Serius juga ye...emm apa2 pun bagi aku hitam or putih kulit seseorang itu tak penting. Yang pentingnya hati tu. Kalau hati tak putih bersih, suka sangat iri hati, dengki or sewaktu dengannya. Muka cantik putih berseri pun tak guna. Nampak hodohnya...tak gitu?


Jom layan pictures Aishwarya Rai yang cun ni.
Tak kira coklat hitam menawan, aku tetap minat kau Aishwarya Rai.


Cantikkan dia ni..muah :)

Tq to Google atas sumbangan pictures cun2 ni :)

Isu hangat ada disini...baca sendiri:

Pembaca marah kulit Rai dicerahkan

4 comments:

mary ann ;) said...

tak blh ek nak cerahkan kulit dia..hehehe..tp rasanya byk magazine yg buat mcm tu kt artis yg jd cover mjlh2 nie..

tp mmg aishwarya rai nie cantik dgn kulit dia yg sebenar kan. ;)

Ibu Mifzal Arsyad said...

saya pun suka aish...minat tgk citer hindi kalau dia berlakon.

princeduyong said...

cantik si aish ni...

Admin said...

yup btl2 tu, kulit asal lg cantik.
maya pun suka tgk dia blakon....:)

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."