Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Tuesday, February 1, 2011

Uniknye Malaysia, Uniknye Punya Keluarga Campur :)

epy chinese new year


Kedatangan bulan 2 dengan permulaan bulan cuti tahun baru cina menyerikan hidup buat semua kaum di Malaysia yang berbilang bangsa dan agama ni. Bagi yang memang menanti cuti tahun baru cina untuk pergi holiday or lepak bersama keluarga pasti amat2 epy dalam hati. Macam aku juga...hehehe.


Hari ni hari terakhir keje. Memang amat membosankan sebab hampir kesemua pekerja cina yang lain dah balik awal. Tinggal sepi je ofis hari ni. Aku pula, tak balik awal. Kalau ikutkan sabtu lepas aku sudah balik. Sebab ingin budget cuti untuk kursus pra-perkahwinan, so kenalah korbankan sikit hari untuk masa depan yang lebih bahagia katakan. Amin.


Jadi, esok aku akan balik kampung tercinta dengan adik, ipar and anak buah kesayangan aku. Sampai je kat esok, barulah dapat tolong2 sikit untuk majlis makan besar bersama semua ahli keluarga.

Hiasan semata2.


Oh ya....ni nak khabar sikit, aku ni anak kacukan melanau+cina and ada iban sikit. Kira anak tak aslilah, sebab dah jadi campuran. Tapi sebenarnya menjadi anak campuran ni memang best tau. Sebab dapat sambut banyak perayaan. Tapi tak campuran pun kira ok juga. Dapat juga sambut sebab kita ni 1Malaysia.


Keluarga kami setiap tahun just buat majlis makan besar sekeluarga je tapi tak buat rumah terbuka pun. Kalau datuk nenek sebelah mak masih hidup pasti meriah sangat sebab boleh dapat angpow, main mercun and sambut tahun baru cina bersama2. Tapi semenjak datuk nenek dah tiada, semuanye tinggal kenangan je. Cuma budaya makan besar kami tetap amalkan. 

Oklah.........SELAMAT TAHUN BARU CINA BUAT SEMUA RAKYAT MALAYSIA AND SELAMAT BERCUTI SEMUA...:)

3 comments:

Mr. TN_SkY said...

hehehe..besh jugak de darah campuran~ haha..SkY de darah cmpuran JAwa dan Patani style tak?? hahaah :-p

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

Lina said...

Hello there,

I’m Azlina from Universiti Sains Malaysia, Penang. I am currently doing a research on Malaysian Bloggers as part of my Masters degree in Social Science (Psychology). Your blog has been selected and I would sincerely be grateful if you can participate in my study. In this research, I am interested to understand more about your blogging experience. If you are indeed 18 years old and above, and willing to spend a few moments of your time to complete a survey to help with my research, please answer the questionnaire in the link below as soon as possible. If you have any questions or concerns about this survey, you may email me at scorpluto35@yahoo.com.

I sincerely appreciate your time and consideration!

http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=IJNOIM_a20d967d



Azlina
scorpluto35@yahoo.com



please delete this after done, thanks

Admin said...

sky...emmm mmg style gitu...

lina....ok...

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."