Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Tuesday, October 26, 2010

Syurga Cinta, Jodoh Dari Allah

Credit:Google


Syurga Cinta....pasti ramai yg dah tgk movie nikan? Aku baru je tgk raya thn ni. Biasalah jarang nak layan cerita2 dlm tv sekarang. Almaklumlah suka tgk cerita org puteh or Korea saja. Bukan bmaksud filem Malaysia tak hebat, cuma entahlah. 


Antara banyak2 movies melayu yg aku tgklah. Movie Syurga Cinta ni yg paling best setakat ini. Aku suka jalan ceritanye. Memang menariklah sebab ada unsur keinsafan dan nilai dakwah yg ingin disampaikan dlm movie tsebut. 


Pkara paling menarik dlm movie ni ialah mengenai tiga jenis jodoh. Hal ni aku baru tau....aku btl2 tpikat dgn kategori jodoh ke-3 iaitu Syurga Cinta.

Jodoh ada tiga jenis jodoh.

Jodoh dari Syaitan… berkenalan, berpegangan tangan, buat maksiat, mengandung lalu bernikah.

Jodoh dari Jin… berkenalan, bertepuk sebelah tangan, lalu dibomoh dan disihirkan sebelah pihak sampai tunduk mengikut kemahuan lalu bernikah.

Jodoh dari Allah… cinta berputik, masuk meminang dan langsung bernikah, itulah SYURGA CINTA.


Jodoh dr Allah memang yg tbaik krn ia adalah syurga cinta yg pastinya mbawa kebahagiaan dunia dan akhirat sekiranya berlandaskan agama serta diredhai Allah. InsyaAllah. Mudahan cinta yg aku baru bina ni menuju ke syurga cinta. Sbb bcinta lama2 dan bcouple lama2 tklah bagus sgt. Kalau boleh terus tunang then bnikah. Itu yg tengah kami plan. Cuma poket masih tk cukup lagi. Apa2 pun mudahan Allah sentiasa melindungi dan merahmati hubungan kami bdua. Begitu juga anda semua. Amin.

2 comments:

Kyuubi said...

ya, moga kita semua dilindungi. amin

Admin said...

Amin....:)

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."