Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, October 16, 2010

Ada Masalahkah Kalau Burger McDonald's Tidak Busuk selama 6 Bulan?

Sumber:Kosmo

Baca berita ni dulu:

NEW YORK - Burger daging dan kentang goreng McDonald's didapati tidak busuk selama enam bulan selepas ia dibiarkan berada di atas pinggan di dalam apartmen seorang wanita, Sally Davies di New York.

Wanita itu membeli set Happy Meal McDonald's enam bulan lalu dan dia tidak memakannya.

Apa yang dibuat dengan burger itu ialah dia merakamkan gambar makanan tersebut dengan kamera bagi melihat sama ada ia mengalami perubahan selama enam bulan. Dia membeli burger dan kentang goreng itu pada 10 April lalu.

Burger dan kentang goreng yang tidak busuk itu pernah disiarkan dalam beberapa program televisyen dan menjadi perdebatan semasa orang ramai memikirkan bagaimana makanan segera boleh menunjukkan perubahan bentuk selepas enam bulan berada di atas pinggan....berita lanjut: MCDonald's

Emm...apa pandangan kawan2 semua? Kalau burger MCDonald's selama 6 bulan tidak busuk, inikan burger tu dah ada dlm perut kita...elok ke utk kesihatan. Masih mjadi persoalan lagi. Tiada bukti kukuh terhadap perkara ini. Lagipun pihak MCDonald's belum mjelaskan bhubung perkara ni lagi.

Pelik jugakan. Selalunya kalau dah 6 bulan, makanan pasti akan berbau busuk, berkulat or nak luput sudah. Ni lain pula kesnye. Maybe ada daya menahan penyakit burger MCDonald's agaknya. Entahlah...kena tunggu pjelasan dr pihak yg tlibat dulu. Tk boleh komen yg bukan2, nanti reputasi MCDonald's terjejas pula. Tak pasal2 kena saman free je...hahaa....anda fikirlah sendiri ye.

7 comments:

wadud@duad said...

wah.. bagus nya info maya..:-)

bagi wadud haa.. um, memang dah agak makanan segera memang banyak drang buat itu ini.. bahaya la rasanya..

Admin said...

tq wadud...ye lo, emm bahaya kalau burger dah 6 bulan tk busuk2. pasti ada something wrong kat situ

Ibu Mifzal Arsyad said...

aduyai..msy sgt suka makan beger mcd..cam ne nih?

alinac lover said...

dok pk jugak ni..ermm..

tu mcd..kfc xpe ke ek..ke sama je~

Admin said...

entahlah....payah nk ckp, sama ke tk...sbb blum temui bukti lg....hehehe

Syafrizal said...

Jangan nak tunggu ada kajian ke tak, betul ke tak. Makanan Yahudi memang patut diboikot dan ianya selalu memudaratkan kesihatan.

Saya tengok ramai yang mengamalkan NESCAFE selalu mengalami masalah kesihatan.

Ada sorang kakak tu period tak keluar setahun akibat NESCAFE. Sorang abg tu plak buasir pasal amalkan NESCAFE.

Admin said...

ye ke....nasib maya bukan peminat nescafe sgt....

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."