Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Wednesday, June 15, 2011

Facebook Semakin Lesu......Bohsan Pun Adalah!!!

Facebook makin lesu....dan membosankan. Memang betul pun. Mula2 dulu memanglah teruja sangat tapi sekarang kureng dah. Tapi suka juga online hari2..biasalah saja nak borak2 dengan kawan2 online dan buat business sikit...hehehe. Tapi diakui hari2 online rasa bohsan juga. So...online kejap jelah.
 

Credit:Kosmo

BRITAIN - Penutupan akaun laman jaringan sosial Facebook yang semakin meningkat sejak kebelakangan ini seolah-olah menjadi petanda kepada permulaan zaman lesu laman web tersebut.
Pakar psikologi Internet, Graham Jones memberitahu pengguna Facebook mula berasa bosan setelah satu tempoh masa menggunakan Facebook.
"Adalah sesuatu yang normal bagi seseorang individu teruja menggunakan sesuatu yang baru. Dia kemudian akan berasa bosan dan beralih pada perkara baru," katanya.
Kajian berkaitan penggunaan Facebook yang dijalankan di United Kingdom (UK) menunjukkan sebanyak 100,000 pengguna di Britain telah menutup akaun mereka sejak bulan lalu.
Penutupan secara mendadak itu turut dikaitkan dengan kebimbangan pengguna Facebook mengenai pencerobohan data dan maklumat peribadi mereka. Malah, timbul spekulasi bahawa laman Facebook juga bakal berdepan waktu suram seperti yang dialami MySpace dan Friendster.
Awal tahun ini, para eksekutif Facebook mengumumkan jumlah pengguna laman web itu UK mencecah 30 juta, iaitu separuh daripada populasi penduduk UK.
Di Amerika Syarikat (AS), jumlah pengguna Facebook juga jatuh merudum kepada 149.4 juta pengguna berbanding 155.2 juta sebelum ini. - Agensi

p/s: Emmmm apa kata anda pula...yang rajin duk online Facebook. Dah macam sebahagian dari hidup...kalau tak de Facebook, rasa sunyi...iye ke?????

2 comments:

wadud@duad said...

memang betol maya..
tapi kadang ada jugak kegunaan lain.. heheh

Admin said...

betul2...hehehe jom shopping online

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."