Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Monday, February 13, 2012

Buah Zuriat????

Macam mana rupanye buah zuriat ni ye?? Aku pun no idea mula2 bila disebut pasal buah zuriat ni. Rupa2nye:


 Inilah rupa buah zuriat tu.


aku tahu pasal buah ni dalam sebuah forum...almaklumlah sejak dah kahwin ni, pasal bab mengandung or apa2 hal berkaitan aku pasti nak tahu...buat persediaan. Untuk tahu semua ini, aku join sebuah forum ni. Ratuhatiku...kalau tak silap. Banyak juga info berguna boleh didapati dan dikongsi bersama sana. Oklah aku bukan nak cerita pasal forum tu...tapi buah zuriat ni.



Sebenarnya buah zuriat ini dikenali sebagai buah adam/ buah zuriattin/buah koka. Semuanya sama. ia adalah buah asal dari pokok koka yang sekarang ramai orang dok sibuk beli buat gelang pakai kat tangan.


Pokok koka ini ialah pokok yang Nabi Noh a.s. gunakan untuk membina bahteranya ketika banjir dulu.


Dikatakan buah zuriat ini amat berkhasiat. Bila direbus ia boleh menyebabkan kita hamil dan menyembuhkan lenguh-lenguh badan.


Buahnya sebesar buah ciku tapi rupanya macam buah kurma. Ia adalah amat keras. Kalau nak pecahkan memang kena guna kudrat orang lelaki dengan sebilah parang. Dalamnya macam sabut kelapa.
 
 
So....bagi anda yang ingin mencuba hamil, bolehlah try buah zuriat ini. Manalah tahu dengan izin Allah..berhasil hendaknye. Amin....:)


1 comments:

abah luqman said...

zuriat.... ?? aku lihat2 dan perhatiakan ternyata aku tidak kenal buah yang ternyata mempunyai sejarah pernah bersama Nuh.

informasi dan inspirasi pengembangan usaha sabutkelapa

ada di www.sabutkelapa.net

www.facebook.com/komunitassabutkelapa

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."