Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, November 10, 2012

Anugerah Skrin 2012 - Membosankan Dan Kontroversi???



Permulaan siaran langsung Anugerah Skrin 2012 semalam di TV3 memanglah best...tapi tiba2 masuk bab ke alam fantasi yang banyak sangat melalut dan merepek tu yang buat aku rasa boring sangat. Tak sampai setengah jam aku dah tutup tv and tidur lagi bagus.


Rata2 komen yang aku baca di Facebook berpendapat yang sama juga....entahlah. Apa pun tak dinafikan ada adegan yang best. Dan ada juga adegan yang timbulkan kontroversi mengenai isu petikan lawak Rosyam Noor yang agak sensitif.

Nasib baik kita kat TV3 bley cuit-cuit, kalau kat TV Al-Hijrah cuit pun tak boleh





Apa komen anda mengenai lawak Rosyam Noor ni.......entah salah siapa....sendiri or penulis skrip....macam2lah...kalau nak buat lawak pun jangan sentuh mengenai perkara sensitif. Betul tak?   


Oh ya ni komen Ustaz terkenal kita: Ustaz Azhar Idrus....yang aku ambil di Facebook:


 

Oklah....aku malas nak komen banyak pasal tu....apa pun pesan aku, jangan nak buat lawak pasal agama ni sebab ia memang perkara yang sangat sensitif tau.......Cermin diri, Cermin Iman Anda.


Bagi yang tak tengok habis Anugerah Skrin 2012 tu...aku sertakan senarau pemenang malam itu yang aku sendiri copy paste dari blog orang lain...hehehe


1. Lakon Layar Terbaik – Bunohan
2. Lakon TV Terbaik – Di Telapak Kaki Bonda
3. Videography Terbaik – Aku Ingin Terbang
4. Laporan Khas/Berita Terbaik – Berita TV9 Bom Jangka
5. Rancangan Realiti Terbaik – Jemputan Umrah
6. Drama Komedi Terbaik -Elly & Apit
7. Artis Harapan Pantene – Puteri Balqis
8. Rancangan Bual Bicara Terbaik – Bella Labour Day Special
9. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama – Namron (Parit Jawa)
10. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama – Sherry Merlis (Di Telapak Kaki Bonda)
11. Rancangan Hiburan Terbaik – ABPBH25
12. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem- Lisa Surihani (Ombak Rindu)
13. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem- Syafie Naswip (Songlap)
14. Pelakon Wanita Terbaik Filem – Maya Karin (Ombak Rindu)
15. Pelakon Lelaki Terbaik Filem – Shaheizy Sam (Songlap)
16. Dokumentari dan Majalah Terbaik – Dunia Tersembunyi
17. Rancangan Muzikal Terbaik – AJL26
18. Pelakon Wanita Terbaik Drama – Ruminah Sidek (Parit Jawa)
19. Pelakon Lelaki Terbaik Drama – Abu Bakar Omar (Gincu Ayah)
20. Pengarah Terbaik Filem - Songlap
21.Pengarah Terbaik Drama – Khabir Bhatia (Di Telapak Kaki Bonda)
22.Anugerah Yasmin Ahmad – Pierre Andre
23. Drama Rantaian Terbaik – Jangan Ambil Padang Kami
24. Anugerah Filem Terbaik – Bunohan
25. Anugerah Drama Terbaik – Di Telapak Kaki Bonda

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."