Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Sunday, July 31, 2011

Selamat Berpuasa Semua :)

Buat semua umat Islam semua:

  
Selamat menyambut bulan Ramadhan

dan

Selamat berpuasa serta menunaikan ibadat ye.


Jangan lepaskan peluang untuk beramal banyak2 di bulan yang penuh berkat ni ok :)
Jangan lupa niat puasa tau:

Friday, July 29, 2011

Ayahku Operation Hari Ini....:(

cartoon of operation in progress



Hari ni, ayah kena buat operation mata. Emmm....baru je dapat berita 2 hari lepas. Sebelum ayah sakit kaki...cian juga dengar. Dah tua2 memang bermacam2 penyakit nak serang. Apa boleh buat kena usaha apa yang patut.



Nasiblah hari ni, abang, adik dan emak ada teman ayah...kalau tak mengamuk juga aku...hehe...yelah aku jauh, manalah dapat tengok2kan ayah. Time cuti je dapat balik. Syukurlah operation hari ni berjalan dengan lancar. Keputusan ok...cuma yang lain tak pasti lagi. Tapi aku doakan ayah sentiasa sihat dan selamat...amin.

Wednesday, July 27, 2011

Ramadhan Nak Datang Dah......Buka Pintu Luas2 Ye :)




Salam malam semua...rasa macam lama tak update blog...hehehe. Emmm...beberapa hari lagi nak posa, dah sedia ke menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang penuh hikmat ni. Aku rasa macam tak sabar pula...hope tahun ni Ramadhan lebih bermakna dari tahun2 lepas.


Jadi...bukakanlah semua pintu kebaikan dan ibadat di bulan yang mulia tu nanti ok...jangan nak buat benda tak elok dah....jaga sikit perangai tu.


Ingat jangan buat benda terlarang yang boleh mengurangkan pahala posa anda. Kalau tak sia2lah anda menahan lapar dahaga...hehehe.

Untuk posa di hari pertama memang agak seksa sikit...almaklumlah permulaan hari posa. Lepas tu biasa je dah.......betul tak.

Oklah..malas nak bebel panjang....chow dulu...nite all....:)

Saturday, July 23, 2011

5 Tempat Paling Popular Mencari Jodoh.....Jom Serbu :)

Siapa yang tengah nak cari pasangan hati bolehlah try 5 tempat yang aku listkan di bawah ni. Sekadar sharing je bah. Ke lima2 tempat ni, memang popular tau....lebih2 lagi kecanggihan teknologi IT sekarang. Boleh mendekatkan yang jauh menjadi dekat. Yang dekat bertambah dekat pula...hehehe.
  




(1) Laman sosial/internet- Tidak dapat dinafikan bahawa pengaruh laman sosial amat besar didalam kehidupan manusia sehingga ia turut dijadikan untuk tempat mencari jodoh. Hasil daripada tinjauan yang telah dilakukan, lebih 50% pasangan yang sudah berkahwin setuju bahawa permulaan hubungan mereka bermula dilaman sosial. 


(2) Universiti- Universiti juga turut dijadikan tempat mencari jodoh yang popular pada masa kini. Tinjauan juga menunjukkan bahawa peratusan pasangan yang memulakan hubungan di universiti untuk berkahwin adalah tinggi. Ini adalah hasil daripada keputusan yang dikeluarkan lebih 35% pasangan yang telah berkahwin bersetuju mereka mula berkenalan ketika di universiti.




(3) Kenduri, parti, perjumpaan keluarga atau rakan dan sebagainya- Jika dulu ia adalah merupakan tempat paling popular untuk mencari jodoh, sekarang mungkin tidak lagi. Ia kerana pelbagai kemudahan telah disediakan (terutamanya internet) yang lebih memudahkan orang ramai untuk mencari pasangan masing-masing.




(4) Tempat kerja- Peratus pasangan mencari jodoh di tempat kerja juga menunjukkan penurunan. Ini mungkin disebabkan oleh kebanyakan orang lebih gemar mencari pasangan mereka ketika diuniversiti, yang menawarkan pilihan yang lebih banyak berbanding di tempat kerja. Selain daripada itu, berkemunkinan fokus terhadap kerja yang dilakukan juga turut memainkan peranan terhadap penurunan ini.


(5) Kompleks membeli belah atau tempat awam yang lain- Kemajuan terhadap bidang teknologi menunjukkan bahawa ia mampu untuk mengubah budaya manusia di dunia. Sekiranya dahulu untuk seseorang berusaha mencari jodoh memerlukan satu usaha yang agak berat, tetapi sekarang hanya melalui jari sahaja sudah mampu untuk mereka mencari jodoh. Peratusan pasangan juga tidak setuju bahawa tempat awam dijadikan tempat mencari jodoh. Mungkin beberapa tahun dari sekarang seorang lelaki yang cuba memikat seorang wanita di tempat awam sudah tidak akan wujud.

Petikan dr:top5

Thursday, July 21, 2011

Alahai...Terabai Sekejap Blog Aku Ni


Gara2 agak busy dengan online business aku...agak terabai sikitlah blog aku ni. Jarang pula aku nak mengarut kat sini. Biasalah time sekarang business ok, so ambillah kesempatan habis habisan...hahahahaha. Apa pun aku akan cuba coret serba sedikit kat blog ni. Supaya tak de labah2 bersarang kat blog aku yang comel ni...hehehe.


online shop
Bagi yang suka shopping online tu...sudi2lah singgah ke facebook shop aku ye....sila clik MayaOnlineShop.


Aku jaul pelbagai produk.Paling hot sekarang slimming suit bamboo dan waist trimmer. Biasalah nak raya sekarang, semua nak tampil anggun dan bergaya gitu. 


Jadi...kalau nak ikut macam mereka, singgah ke facebook shop aku ye.....tq tu je :0:)

Sunday, July 17, 2011

Nak Tampil Bergaya Di Hari Raya....Jom Kita Try Slimming Suit & Bengkung Moden Ni :0

Emmm...hari raya tak lama lagi...bermacam2 persiapan awal dah dibuat seperti baju raya, perabot dan apa2 jelah. Online shopper pun banyak dah mempromosikan pelbagai barangan untuk hari raya nanti. Sudah kelihatan jualan biskuit raya dan kek lapis Sarawak dipromosikan di laman2 Facebook dan blog. 


Untuk raya tahun ni dan seperti tahun2 lepas, aku taklah sibuk2 buat baju raya, sebab baju tahun lepas masih ada...membazir pula kalau tak guna...kan? Cuma aku tengah sesi nak slimming...biasalah hari bersejarah makin dekat...so kenalah jaga body beb.


Bagi yang ingin tampil bergaya di hari raya nanti bolehlah try dua produk ini yang tengah hot hot di online...ramai yang dah cuba dan berpuas hati...so apa lagi grablah satu...hehehe.


BAMBOO CHARCOAL BODY SHAPER (SLIMMING SUIT)

Nak bentuk badan ada shape, trylah slimming suit ni ye......yang ni agak special sebab ada disediakan lubang untuk ke toilet...hehehehe

 

Waist Trimmer a.k. Bengkung Moden

Kalau nak fokus kat perut je...sebab boroi ke apa..boleh try produk ni.


So, nak tampil bergaya hari raya ni..bolehlah dapatkan dua produk tu di MayaOnlineShop ye.....tengah nak puasa ni, rasa bagus try, nanti senang sikit nak shape body tu...sebab time puasakan...time kita control makan minum. Mana tahu berhasil kuruskan badan tu...hehehehe :)

Saturday, July 16, 2011

NSync: This I Promise You....Teringat Kenangan Lama :(

Hari ni just lepak di hostel sambil layan lagu2 dan movie nostalgia masa study di Universiti dulu. Rasa rindu pula saat itu........dan lebih teringat kenangan lama bersama si dia...huhuhu.



Credit:Youtube

NSync: This I Promise You Lyrics

Ohh ohh...

When the visions around you,
Bring tears to your eyes
And all that surround you,
Are secrets and lies
I'll be your strength,
I'll give you hope,
Keeping your faith when it's gone
The one you should call,
Was standing here all along..

And I will take
You in my arms
And hold you right where you belong
Till the day my life is through
This I promise you
This I promise you

I've loved you forever,
In lifetimes before
And I promise you never...
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart (give you my heart)
This is a battle we've won
And with this vow,
Forever has now begun...

Just close your eyes (close your eyes)
Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Till the day my life is through
This I promise you..
This I promise you..

Over and over I fall (over and over I fall)
When I hear you call
Without you in my life baby
I just wouldn't be living at all...

And I will take (I will take you in my arms)
You in my arms
And hold you right where you belong (right where you belong)
Till the day my life is through
This I promise you baby

Just close your eyes
Each loving day (each loving day)
I know this feeling won't go away (no..)
Every word I say is true
This I promise you

Every word I say is true
This I promise you
Ooh, I promise you... 

Friday, July 15, 2011

Shahrukh Khan & Madhuri Dixit Performance @ Filmfare 2011 ......Suka Sangat :)

Lama dah tak tengok Shahrukh Khan dan Madhuri Dixit berlakon sama...rindu pula rasanye. Lagipun lama tak layan movie bollywood ni. Dulu cerita2nye memang best, sekarang entahlah. Apa2 pun bagi peminat dua artis ni....jom kita layan persembahan mereka semasa Filmfare 2011.



Credit:Youtube



Fuh...memang best.....suka sangat.
Bagi yang masih ingat dengan jalan cerita yang dipersembahkan dalam tarian mereka ni, pasti mengimbau kembali nostalgia lama dulu.
Yang aku ingat time study di Universiti dulu....rindunye.

Lee Seung Gi - Will You Marry Me?...Jom Layan Lagu:)

Rasa boring betul malam ni, so layanlah lagu ni.
Bagi akulah lagu ni memang best, penuh makna.
Credit:Youtube

 Will You Marry Me? lyrics meanings:

will you marry me
do you want to live together forever
we can sweetly love each other,
have a baby that looks like me, a baby that looks like you,
not be sick forever.. i want to live like that

honestly, i love you more
in a relationship between man and woman
they say it's better like that

i'll love you more
i'll care for you more
when tears fall and it's hard
when it hurts, we'll hurt together
i'll love you forever
i'll protect you forever
i'm thankful that i met someone as great as you
i want to love only you everyday

will you marry me

[rap] everyday, i feel so happy that
for no reason, i look forward to the next day
why why am i trembling so much
no matter how i think of it, you're my number one person
until our black hair turns white as snow
until our lives end
even if you suffer physically, i won't ever make you suffer emotionally

you're the other half of my heart
i'll become the other half of your heart
every moment that you breathe
i'll love you
even as time passes and our wrinkles grow
you and me, we'll be together forever like now

i'll love you more
i'll care for you more
when tears fall and it's hard
when it hurts, we'll hurt together
i'll love you forever
i'll protect you forever
i'm thankful that i met someone as great as you
i want to love only you everyday

you're like a light that brightened up my dark life
a house that welcomes me with the sound of stew boiling
a rain that watered my dry heart
a seed that contains the real fruit of love
a string of fate that the heavens decided
our meeting was destined by the heavens
i wouldn't trade you for the world
in my life, there's only you, forever

i'll love you more
i'll care for you more
when tears fall and it's hard
when it hurts, we'll hurt together
i'll love you forever
i'll protect you forever
i'm thankful that i met someone as great as you
i want to love only you everyday

will you marry me

Thursday, July 14, 2011

Gemuk Gemuk Gemuk...Buncit Buncit Buncit....Oh Tidaaaaaak.



Alamak, aku dah gemuk ke ni......timbang2 tak pun. Masih maintain je. Aduh bingung je nak jaga badan ni...dah hari bersejarah tak lama lagi. Banyak kena jaga. Bukan saja bentuk badan tapi rupa paras juga. Penatnye jadi perempuan ni, banyak kena jaga....:(


Gemuk taklah sangat tapi perut nampak buncit sikit..........oh tidak. Mati kalau macam di gambar ni....................say no to gemuk...;)




Isss...payah bebenor nak kempiskan perut kalau dah lemak tepu berkumpul lama. Kenalah try beberapa produk yang tengah hangat di pasaran seperti figure up, stay fit or boleh try slimming suit. Rasa lemas betullah asyik nak jaga badan ni. Kalau tak jaga lagilah payah. Apa2 pun terpaksa jaga juga terutama kita ni perempuan. Kalau buncit or gemuk, nanti lelaki lari pula...ehehehe.



Nak tahu ketagori gemuk ni, bolehlah rujuk entry yang aku buat dulu kala:

Monday, July 11, 2011

Siti Nurhaliza Sambung Study Di UITM....Senangnye Nak Masuk 'U'

Credit:Kosmo


Niat baik Siti Nurhaliza nak sambung belajar tu baik...memang aku sokonglah. Siapa tak mahu studykan.....kalau aku pun mahu sampai ke peringkat lebih tinggi, tapi apakan daya. Aku bukannye sekaya Siti pun. Siti ni apa je dia mahu, pasti dapat kecuali hal lainlah...hehehe.


Aku ada terbaca pasal Siti nak sambung belajar ni kat Facebook, ramai jugak yang komen. Aku tertarik dengan komen seoranglah...'Dia cakap....senangnye nak masuk 'U', sedangkan orang lain...bukan main lagi kena usaha lebih.' Terfikir juga, betul kata pengomen tu. Takkan sebab Siti dapat gelaran Datuk and penghibur no 1 Malaysia, senang2 je dia nak sambung belajar.
Emmmm....entah...apa aku kisah. Tu hal siti bah.........dia nak buat pe, dia punya sukalah. Banyak duit dan ada kuasa...apa2 je boleh buat. Lagipun not my business...hahaha. Cuma terfikir je komen2 orang ni. Apa2 pun hope pihak UITM ikut prosedur macam pemohon lain juga....kalau qualify, tahniah buat Siti.


More info, clik here:

Siti Nurhaliza mahu sambung belajar muzik di UiTM

Saturday, July 9, 2011

Lirik lagu OST Cinta Melody, Aishiteru (Aku Cinta Kamu) – Zivilia Band

Aaaaa....suka sangat dengan lagu ni...sedap didengar. Lagipun cerita Indon Melody ni pun best, cuma tak de berkesempatan nak tengok semua episod. Hari tu je sempat tengok..itu pun masa lepak di rumah tunang dengan bakal mak mertua...huhuhu....entah macam mana ending cerita tu ye...siapa tahu bagitau ye :)


Credit:Youtube


Lirik lagu OST Cinta Melody, Aishiteru (Aku Cinta Kamu) – Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana


Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan


Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali


Kimi ga tooku ni ite mo
Kimi no omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo shinjiteru yo
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat

Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu

Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Wo..wo..wo..
Wo..wo..wo..a a ai aishiteru

Tips: 4 Cara Meningkatkan Keyakinan Diri...Khas Buat Kawan Aku Yang Patah Semangat

Kali ni entry yang aku buat khas buat kawan aku yang kurang keyakinan diri dan tak semangat. Aku harap tips yang aku share ni serba sedikit membantunye. Selain sentiasa mengingati Allah dalam segala urusan yang dilalui.


Buat kawan aku tu...ingatlah bahawa selagi kita hidup...kita tak akan pernah lari dari segala masalah. So, aku harap ko tabahlah kerana tu semua lumrah hidup. Kuatkan semangat dan sentiasalah berdoa dan mengingati Allah yang maha mengetahui...ok :)


http://1.bp.blogspot.com/_XyPeaqhdewk/TSBnbvAxbvI/AAAAAAAAADw/o3mICTGUvF8/s1600/believe.jpg

4 cara meningkatkan keyakinan diri.....Credit:Top5

Keyakinan diri adalah penting untuk menguruskan segala aktiviti didalam kehidupan seseorang. Ini kerana adalah mustahil untuk anda sentiasa bergantung terhadap orang lain. Pasti mereka mempunyai urusan tersendiri yang perlu diuruskan terlebih dahulu sebelum dapat membantu anda. 

Adakah anda sanggup untuk menangguhkan satu-satu tugasan hanya untuk menunggu bantuan orang lain sedangkan anda sendiri mampu untuk menyiapkannya? pasti tidak bukan. Keyakinan diri adalah merupakan satu proses yang berterusan untuk anda sentiasa meningkatkan taraf keyakinan anda. Di dalam artikel ini adalah merupakan cadangan tentang bagaimana cara meningkatkan keyakinan diri yang mungkin dapat membantu anda. 


(1) Bina keyakinan diri melalui pencapaian- Anda pelu terlebih dahulu mengetahui apakah pencapaian yang membawa makna untuk anda. Sentiasa cuba tingkatkan pencapaian anda dari satu tahap ke tahap yang lebih baik untuk meningkatkan lagi keyakinan diri. Jangan sesekali cuba membandingkan pencapaian orang lain didalam kehidupan anda. 


Ini kerana apabila anda berfikiran seperti ini, ia secara automatik akan mengurangkan lagi keyakinan didalam diri anda. Pantau setiap pencapaian yang telah anda lakukan dan cuba bina keyakinan diri melaluinya. Ia pasti akan membuatkan anda lebih yakin untuk melaksanakan tugasan yang lebih mencabar.


(2) Bina minda yang kuat- Pemikiran adalah perkara yang mempengaruhi setiap tindakan seseorang. Sebelum anda melakukan apa-apa pasti otak anda akan terlebih dahulu memikirkannya. Apabila otak anda memikirkan anda mampu untuk melakukannya, secara tidak langsung tindakan anda akan menjurus untuk melakukan sesuatu perkara itu. 


Begitu juga untuk membina keyakinan diri, sekiranya minda anda yakin untuk melakukan sesuatu, secara automatik pasti tubuh anda mampu untuk melaksanakannya. Tetapi ia sebenarnya memerlukan latihan dan pemakanan yang baik. Mulakan latihan minda anda daripada sekarang.


(3) Menjaga penampilan- Hasil pendapat pakar psikologi menyatakan bahawa, seseorang akan berasa lebih yakin melalui apa yang mereka cuba tampilkan. Sebagai contoh, anda menjaga penampilan diri anda sentiasa kemas dan kelihatan bersih, ia secara tidak langsung mewujudkan keyakinan didalam diri anda. 


Pasti anda akan lebih berasa yakin untuk berhadapan dengan orang ramai, berkomunikasi dan sebagainya. Penampilan juga adalah penting untuk membuatkan orang lain berfikiran positif terhadap diri anda. Apabila orang lain berfikiran positif, anda juga akan turut berfikiran positif mengenai diri anda.


(4) Memahami konsep keyakinan diri- Untuk anda sentiasa berasa yakin terhadap diri sendiri, anda perlu terlebih dahulu memahami apakah konsep keyakinan diri. Seperti yang telah dinyatakan diatas tadi, ia adalah merupakan proses yang berterusan. Ia bermakna apabila anda tidak berasa yakin untuk melakukan sesuatu, anda perlu membinanya sehingga anda berasa yakin. 


Begitu juga untuk proses seterusnya yang pasti lebih mencabar. Ini akan membuatkan pemikiran anda sentiasa positif dan secara tidak langsung, anda sebenarnya telah sentiasa mencabar diri anda untuk menjadi yang lebih baik. Pasti sampai ke satu tahap anda dapat merasakan bahawa keyakinan diri anda telah meningkat. Apabila anda menghadapi masalah yang sebelum ini anda pernah hadapinya, pasti tidak akan timbul kesukaran untuk anda menyelesaikannya.


p/s: Andai lemah menghadapi segala rintangan hidup, jangan putus asa...ingatlah Allah sentiasa dan memohon pertolongan dan ketenangan dari-Nya....;)

Friday, July 8, 2011

Tahniah Buat Noh, Mizz Nina...Seorang Lagi Artis Kita Kahwin...Bila Pula Aku Ni :)

Tahniah aku ucapkan buat pasangan ini, Noh dan Mizz Nina...walaupun aku tak kenal sangat kamu dua, apa pun aku ucap moga bahagia jelah...:). Jeles jugak tengok kamu semua dah kahwin..........aaaa bila pula aku ni...sabar jelah hehehehe :)


 Gambar pernikahan Noh dengan Mizz Nina :)

noh%20nina%20b

018562236

018562202

So....sweeettttt :)

Photo credit:mstar

Wednesday, July 6, 2011

Buffered Earning Buffered Earning...CashOut Boleh Dah :0






Emmm...lama tak bercerita pasal progress Nuffnang aku ni. Nak kata untung banyak, taklah juga tapi cukuplah untuk makan pizza hut or kfc..;) Macam mana dengan anda pula? Bagi otai2 pula, pasti dah beribu ringgit dah dapat, biasalah blog mereka power beb. 





Oklah, malas nak cerita panjang....setakat ni, hanya ada 3 campaign buffered earning tengah hangat berlegar dalam blog aku ni. Aku tak pasti, mana satu baru or lama. Sebab aku lama tak jenguh2 akaun Nuffnang ni. Apa yang penting...duit masuk hahahaha.




Lagipun hujung bulan ni, aku rasa nak cashout keluar duit RM100 lebih ni. Hope before tu, amount adalah naik sikit ye. Bolehlah dapat duit raya lebih :). Macam tahun lepas.

Sunday, July 3, 2011

Bersantai Di Taman Simulajau, Bintulu

Entry lapok lagi...hehehe...ni antara gambar2 yang aku ambil masa aktiviti bbq di Taman Simulajau, Bintulu bulan lepas. Patutnye hari ni kami, rakan sekerja bbq dan main2 di Taman Simulajau lagi tapi di postpone next week. so, next week ada gambar baru. 




Ada ambil gambar kat sini tp mcm tk cute, malas nak letak...hahaha.



Ada awek salah sorang rakan sekerja sambut harijadi hari ni...so makan kek free :)



Nilah suasana pantai di Taman Simulajau.
Aku malas nak letak gambar2 kawan...takut mereka tak suka pula...hehehe.



Last and never the last..gambar aku..")

Saturday, July 2, 2011

Gambar Kahwin Persandingan Tomok & Ayu...Cantiknye Baju Ayu Pakai :)

Wah....tahniah buat Tomok dan Ayu, moga bahagia selalu.Tak tahu pun hari ni persandingan mereka dua. Apa2 pun...layan jelah gambar kahwin mereka ni. 


 Credit:amboyat


p/s: Sukalah baju kahwin yang Ayu pakai tu...cantik sangat. Bayangkan aku yang pakai...fuh cantik...hahahaha.

Suasana Bzday Party Kak Sal

Entry lapuk...fikir nak buat entry ni bulan lepas tapi internet agak slow, nak upload photo pun payah bebenor rasanye. Hari ni baru nak postkan entry ni.....apa2 pun layan jelah...hehehe.




Kutip ramai2 duit then buat party untuk kak sal...buat suprise party untuk dia. Terkejut gak dia kami buat macam tu....sampai nak nangis buat ucapan. Kek hari jadi yang kami beli...kalau tak silap saiz 14' ...besar tu, sponsor by company. Pizza hut, kfc dan air kotak...kami beli sendiri. Nasiblah bos baru kami sporting punya.

Friday, July 1, 2011

Renungan Cinta Buatku :)



Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang la...:)





Soal cinta adalah soal hati. Ia juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita.
  
 
Kita berpisah kerana Allah , kalau ada jodoh ,tidak ke mana!
Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."