Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Saturday, May 28, 2011

Raya Nak Dekat Dah...Jom Usha2 Tudung Cantik2

Terasa cepat masa berlalu. Hari raya tak lama lagi nak datang, lepas bulan 6. Umat Islam seluruh dunia akan berpuasa then raya. Rasa tak sabar pula menunggu bulan 7 ni. Tahun lepas aku rasa bulan puasa yang amat bermakna, hope tahun ni lebih bermakna lagi. Amin.



Emmmm....sebut pasal raya ni. Aku nak promotelah sikit. Yelah ada setengah dari kita ni, dah mula sibuk2 memilih dan menyiapkan baju raya dan tudung raya. So, aku nak bagitaulah bagi sapa2 berminat untuk usha2 tudung2 cantik di Facebook MayaOnlineShop.

Antara Tudung yang baru ialah:




 Dan banyak lagi dengan pelbagai warna di Facebook MayaOnlineShop. Jadi...janganlah segan2 singgah sana ye...tq...happy holiday.

Shopping Perayaan Hari Gawai...Fuh Ramainye Orang!!

Tiap kali menjelang perayaan pasti penuh shopping complex, jalan pun sesak, macam petang tadi. Banyak betul kereta dan manusia sana sini, sibuk mencari pakaian, barang2 untuk perayaan Hari Gawai yang akan diadakan pada awal June ini. Kalau di Sabah sudah mula cuti isnin ni. Bestnye hidup di Malaysia ni, banyak perayaan dan cuti..hehehe.







Shopping bestnye.....memang hobi no. 1 wanita. Tapi aku hari ni window shopping je. Tengok2 apa yang berkenan, belum tergerak nak beli apa pun. Cuma makan makan makan....patutlah berat badan makin naik...hahaha. Emmm....kalau di Bintulu ni, tak ada tempat menarik sangat pun nak shopping sakan. Kalau di Kuala Lumpur ke...oklah jugak. Tapi syukurlah tak duduk sana, tak habislah duit...:)



 

Tinggal 3 hari lagi nak Hari Gawai Dayak....aku nak ucapkan awal2lah ye. Sebab aku cuti balik kampung 5 hari....bestnye dapat cuti lama ni. 'SELAMAT HARI GAWAI' buat semua kawan2 aku yang menyambut Hari Gawai yek.....moga epy dan bergembira ye. Then lepas habis Gawai, jangan lupa balik kerja...:)

Friday, May 27, 2011

Angry Birds....So Cute, Siapa Minat????

Now play Angry Birds in your web browser


Bagi peminat Angry Birds pasti tergila2kan game, patung dan pelbagai produk Angry Birds inilah. Apa taknye mereka ni cute2 walaupun marah...hehehe. Sebelum ini aku tak tahu sangat apa benda Angry Birds ni. Selalu gak member2 lain cerita pasal angry Birds......bila ditanya, rupanye game...baruku tahu hehehe.



Diofis aku ni Angry Birds agak popular gak sampai jadi wallpaper pc. Tak pelah asalkan bahagia. Masa window shopping di Packcity Mall aku ada tengok bermacam jenis produk Angry Birds ni...so cute dan mendapat permintaan ramai. Untung peniaga tu sebab tak de persaingan sangat. Cuma kedai tu je ada jual Angry Birds.
Oklah...malas nak bebel banyak...jom layan gambar2 Angry Birds yang aku copy paste dari google.



 angry-birds-cake
Edible Angry Birds Toppers 4
Edible Angry Birds Toppers 3

angry birds lego Fan made Angry Birds LEGO bricks rock!Angry Birds Cupcakes
Credit:Google

CoretanMaya Engagement Giveaway 2011 (Repost)

CoretanMaya Engagement Giveaway 2011


Ok, seperti yang dijanjikan semalam. Hari ni aku isytiharkan giveaway ke-3 aku sempena majlis pertunangan aku yang diadakan pada Februari tahun ini. Maaf ye sebab agak lambat nak buat giveaway ni disebabkan hal2 tertentu.



Syarat2 penyertaannye ialah:

1. Jadilah member blog CoretanMaya dan Maya Collection Biz
.....digalakkan follow ye untuk mengetahui update terkini giveaway....

2. Buat satu entry berkaitan dengan giveaway ni.
....buat simple je, tak payah pjg bjela2 ye dan kalau boleh bagilah kata2 or ucapan or doa ikhlas sempena pertunangan aku...hehehe.....


3. Letakkan link CoretanMaya or Maya Collection Biz dlm bloglist anda.
...yg ni nak ltk ke tak nk, sukahati anda.....


4. Letakkan gambar di atas tu di sidebar blog anda dan linkkan dengan entry ini.
...yg ni sukahati nak letak ke tak, tiada paksaan...


5. Tinggalkan link entry anda dan email di ruangan komen.
...bagi memudahkan aku terjah blog anda...

6. Tag sekurangnye seorang member anda
....amat digalakan bagi memeriahkan giveaway ini....

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan pemilihan secara random ye!!
2 orang pemenang akan dipilih.
Hadiah yang akan dimenangi ialah:


Pemenang pertama:
-Baju
-Mask (bergantung mn satu available ye)

Pemenang kedua:
-Mask (bergantung mn satu available ye)


Ok.....tarikh mula giveaway 02/05/2011
Tamat: 30/05/2011

GOOD LUCK SEMUA

Wednesday, May 25, 2011

Sikit2 Nak Bogel....Macamlah Tak De Cara Lain Nak Menjayakan Sesuatu Kempen!!!

Aku tak fahamlah....kenapa nak jayakan sesuatu kempen perlu berbogel? Dengan berbogel je ke, orang ramai akan turut serta or kempen itu berjaya? Entahlah apa manusia sekarang fikirkan, aku pun tak faham.



Julia Perez berbogel untuk kempen lindungi haiwan di Indonesia

JAKARTA - Pelakon dan penyanyi dangdut seksi, Julia Perez bersama kekasihnya, Gaston Castano bertindak berani dengan mengecat tubuh mereka dalam keadaan berbogel baru-baru ini, lapor sebuah akhbar semalam.
Tindakan Julia dan Gaston adalah sebahagian daripada kempen melindungi spesies terancam di Indonesia malah tubuh Julia dilukis dengan 40 gambar binatang yang harus dilindungi.
"Kerjasama itu dilakukan bersama pemerintah melalui tema Save Our Planet yang dibuat di Bali.
"Pada masa itu, saya bersama Gaston berbogel dan tubuh saya dilukis dengan 40 gambar binatang," jelas Julia.
Foto lukisan pada badan mereka akan disiarkan pada Disember ini bertepatan dengan ulang tahun hari AIDS sedunia.
"Foto itu tidak boleh dikeluarkan lagi kerana harus ada permit malah semuanya masih dibincang bersama Menteri Kehutanan," katanya. - Agensi...Credit:KOSMO

 
 p/s: Tak sangguplah berbogel hanya kerana kempen. Merendahkan maruah aku je...hahahaha. Bagi yang berani...silakan.

Tuesday, May 24, 2011

4 Bijik Buffered EarningKu & 4K Income Great Teacher Onizuka

Rezeki rezeki ni...bulan ni saja dah dapat 4 buffered earning baru. Syukur murah rezeki sikit. Hope dapatlah sampai target nak cashout cek ke-4 pula. Dan paling penting dapat offer iklan dari Exabytes (MY)...untuk letak banner mereka di blog aku ni. Hehehe...nasiblah Nuffnang tak marah. Sebab Exabytes (MY) bukannye pesaing mereka pun...betul tak?



 Klik untuk tumbesaran


Inilah 4 iklan buffered earning aku....pastinye berlumba2 untuk tonjolkan diri di blog aku ni. Namak meriah je aku tengok, ditambah lagi dengan iklan Exabytes (MY). Eh...jangan lupa serbu iklan Exabytes (MY) tu, untuk dapatkan hosting or domain bagi website anda dengan harga yang murah gitu (promo sekejap)



4 bijik buffered earning dah dapat....emmm bila pula agaknye nak dapat income dari Nuffnang 4K ye? 


 


Tengok income Great Teacher Onizura kita ni....4K beb, banyak tu. Aku ni lama berblog pun tak dapat sebanyak tu....dalam mimpi adalah...realiti, taklah...hehehe. Apa2 pun rezeki masing2kan...apa yang ada syukur jelah ye :)

KFC - Haram dimakan, Betul Ke Ni????

Betul ke KFC haram dimakan? Rasa nak pengsan dengar...hehehe. Aku tak pasti artikle ni betul ke tak...tapi nak juga kongsi bersama. Mana tahu ada sesiapa yang pernah dengar pasal kes ini. Sebab ini soal haram or halal bukan bertujuan untuk mengurangkan jualan KFC ye...harap maklum. Maaf KFC ye...kalau aku tersilap info.


kentucky fried chiecken logo


KFC - Haram dimakan...


Persoalannya sekarang bukan ini sahaja (fizikal) yang menentukan halal atau haram sesuatu makanan itu diperbuat contohnya daging babi...sememangnya haram. Persoalannya ialah cara penyediaan sesuatu makanan itu dibuat.

Saya ambil satu contoh, semasa saya menghadiri satu kuliah ilmu, Ustaz Daud Che Ngah ada menceritakan Kes KFC. Begini ceritanya: 

Pihak KFC bercadang hendak memberi makanan percuma berupakan ayam goreng KFC kepada jemaah haji Malaysia yang sedang menunggu giliran sebelum untuk diangkut dari Kelana Jaya ke Subang/KLIA. Maka Boss Ustaz Daud menyuruh beliau menyiasat cara penyediaan ayam itu dibuat dan memberikan laporan kepadanya sama ada boleh atau tidak mengikut syarak. 

Pusat Penyembelihan ayam KFC dibuka dan ia dimulakan seawal jam 6.00 pagi. Ustaz Daud mengambil keputusan untuk sembahyang Subuh berdekatan dengan pusat tersebut. Selesai solat subuh kedengaran siren dibunyikan menanda pekerja KFC mesti memulakan tugas memyembelih ayam. Para pekerja yang duduk berhampiran dengan pusat penyembelihan/ hostel muda-muda terus memakai pakaian seragam mereka dan terus membuat kerja. Satu persatu ayam digantung dengan kaki keatas dan sayap dikepit. Ayam dipotong dan seterusnya dijatuhkan dalam air suam. 

Dalam laporan Ustaz Daud Che Ngah kepada Bossnya beliau mengatakan KFC tidak boleh dimakan dan dihidangkan kepada jemaah haji kerana: 
a. Sewaktu sembahyang subuh, tiada seorang pun tukang sembelih yang menunaikan solat subuh 
b. Ayam yang disembelih tidak mati/dibiarkan bebas tetapi terus dijatuhkan dalam air panas/letrik 
c. Ayam tersebut berada dalam keadaan terseksa dengan kedua kaki (yang terbalik) kepak terikat. 

Oleh yang demikian maka Ayam tersebut tidak boleh dimakan. Oleh kerana ianya telah disahkan oleh JAKIM maka dosa itu depa yang tanggung. Kita cuma perlu berhenti memakan KFC.

Sumber dari Facebook.



Betul ke? Aku pun tak pasti.....ada juga kisah lain dipostkan di ruangan note facebook tu...sila klik sana untuk penjelasan or cerita lanjut ye. Bagi komen kalau anda tahu KFC betul2 haram ye....agar kita tak tersalah makan pula. :)

Saturday, May 21, 2011

Grapevine....Cool Ads Dari Nuffnang - Terbaru, Jom Jana Income Di Sini!! (Repost)



Grapevine.....cara iklan baru dar Nuffnang. Emm...makin bertambah kreatif staff Nuffnang ye. Hari makin hari ada saja idea nak memasarkan iklan mereka itu. Yang terbaru Grapevine ads.



Cara iklan Grapevine ads ni, aku masih tak berapa nak tahu. Aku just register macam mereka suruh, then postkan di facebook, twitter, etc. Simple je aku tengok...cuma macam mana progress nak dapatkan income aku masih blur...hahahaha.

Bagi anda yang nak try, boleh follow step ini...........dapat duit bagitau ye...hehehe.


 Clik untuk tumbesaran.


Senang kan...aku nak tengok macam mana progressnye kelak...hope dapat banyak income...hahaha. Kalau masih tak faham and blur....tekan mana2 yang patut ye sebab aku pun masih baru ni.


Proses iklan Grapevine

Clik untuk membesar


Inovasi pengiklanan baru dari Nuffnang bagi menarik ramai pengguna untuk membeli or melihat iklan yang diiklankan oleh pihak Nuffnang. Moga maju jaya Nuffnang and bagi aku banyak2 income ye. Baru aku sayang...hehehe.


More info sini:

Friday, May 20, 2011

Nak Kuruslah....Nak Cuba Try Shapeplus Slimming Juice :)

Shape Plus Slimming Juice



Tension juga bila tengok badan makin membesar....lemak kelihatan selit2 kat tepi....bencinye dengan lemak ni. Macam mana yek...nak kurus? Emmmm...ada juga try beberapa produk kuruskan badan. 


Sebenarnye badan aku taklah gemuk sangat pun...cuma nampak hodoh bila lemak berkumpul di perut...maybe akibat asyik duduk hadap laptop kot...hehehe. Jadi untuk memaintainkan badan aku ni, rasanya nak try shapepluslah. Aku tengok banyak testimonial menarik tentang Shapeplus ni.

Fuh...semua jadi kurus dan langsing gitu. Naklah macam tu....tapi mahallah Shapeplus ni. Satu kotak harga RM125 dan just ada 10 pakets je. Sikitkan? Emmm...fikir dulu nak beli ke tak?


Shapeplus ni banyak khasiatnye. Antaranya:
Membantu Meningkatkan Kadar Metabolisma dalam badan
Menggalakkan pembakaran lemak dan menurunkan kadar kolesterol
Membantu menguatkan imun sistem dalam badanMembantu menyingkirkan toksin dalam badan
Membantu meningkatkan kalsium pada tulang
Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu dengan menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda
Membantu melancarkan proses pencernaan dan seterusnya menurunkan berat badan
Membantu menyingkirkan selulit (lemak degil) dari lapisan bawah kulit
Meningkatkan tenaga dan badan lebih berasa cergas dan sihat
Membantu mengawal pembentukan lemak baru dalam badan
Membantu menyerikan wajah dan mengelak wajah dari menjadi kusam
 
 
 
So...bagi yang nak beli tu, boleh cari kat internet...berlambak kat sana. Tak pun, boleh layari MayaOnlineShop. Jom kita kuruskan badan...bebaskan diri dari kegemukan...hehehe.

Tuesday, May 17, 2011

Aku Nak Buang Lemak Kat Perut...Nak Try KS-M Slimming Patch..Testing Testing!!!


Kerja di office dan layan internet kat bilik, asyik nak duduk je. Nak senaman menyebabkan lemak mudah terkumpul kat bahagian perut, paha dan lengan...betul ke? Aku rasa iye...sebab aku alami kes macam tu...isss benci betul aku kalau bab lemak berlebihan ni.


Sebab itulah aku nak try KS-M Slimming Patch...emmm berkesan or tak, aku nak try juga. Kalau bab lekat2 tu, aku accept je. Kalau bab kena makan ubat then pergi toilet beberapa kali. Itu yang aku malas betul..penat tau.
Aku pernah terbaca kat Facebook siapa entahlah...ada pelanggan dia dah kurus guna benda ni. Tapi kenalah pandai jaga makan minum dan jangan asyik keajaiban sekelip mata je. Betul tak?





KSM Slimming patch ni direka khas untuk tujuan slimming. Kesannya adalah maksimum berbanding detox foot patch. Toksin biasanya berkumpul di tapak kaki kerana gravity dan system limfa. Tetapi lemak biasanya berkumpul di perut, paha dan bahu...betul betul!!! Oleh itu, hanya lekat slimming patch di tempat yg sesuai dpt menyingkirkan lemak yang berlebihan.



Selepas menggunakan KS-M Paris, bahagian yang dilekatkan slimming patch tersebut akan terasa panas dan sedikit kesakitan, ini adalah kerana kesan dari penggunaan KS-M Paris yang bertindak mempercepatkan pembakaran lemak berlebihan.




Tampal sana sini...hope berkesanlah buang lemak kat perut aku ni. Sekurang adalah kurang sikit dari tak de langsung. Oklah...malas nak membebel panjang. Siapa nak beli or try boleh beli kat sini:





p/s: Ada setengah kedai online, jual sampai RM2-4/pc...mahal jugak yek.

Monday, May 16, 2011

Nak Pikat Hakim, Sanggup Berbogel...Issss Macam2lah Manusia Sekarang!!

Seorang peserta Britain's Got Talent yang memang mirip Britney Spear sanggup buat kejutan dengan berbogel...issss apalah dia ni fikir agaknye ye. Ingat semua hakim akan terpegun dengan body dia tu ke...buat malu diri je. Dahlah ramai orang menonton rancangan tu. Tak fikir langsung. Itulah manusia kalau terlalu nak kejar glamour, sanggup buat macam2 tanpa berfikir panjang. Last2 memalukan diri sendiri.


Credit:Kosmo

Wanita mirip Spears buat kejutan berbogel 

LONDON - Seorang peserta program pencarian bakat Britain's Got Talent, Lorna Bliss yang memiliki wajah mirip penyanyi Britney Spears beraksi dalam keadaan separuh bogel, lapor sebuah akhbar semalam.

Bliss memakai seluar dalam dan sehelai kain kecil yang menutup payu daranya semasa membuat persembahan di hadapan juri dan penonton.

Bagaimanapun, salah seorang hakim yang juga pelakon terkenal, David Hasselhoff tidak terpikat dengan aksi Bliss itu.

Pada satu ketika, Bliss duduk di atas meja hakim pertandingan.

Ketika-tiga hakim pertandingan tidak memilih Bliss sebagai peserta yang menunjukkan persembahan yang menarik.

Kesemua hakim itu tidak memberikan sebarang undi untuk Bliss yang berusia 32 tahun. - Agensi


P/s: Jangan buat benda bodoh yang akan memalukan diri sendiri..ok :)

Menangi iPad 2 Dari CIMB....Cepat Join!!



Bagi anda yang suka join giveaway or kontest, why not join kontest dari CIMB pula dengan menyertai peraduan 'Hats Off to Octo'. Octo CIMB ni memerlukan topi baru yang nampak elegent dan bergaya. So, anda diberi peluang untuk memilih salah satu topi yang menjadi pilihan ramai dan sekiranya topi anda pilih itu berada antara top 5 voting, anda berpeluang memenangi ipad 2.

Octo Needs New Hats!


Want to win an iPad 2? All you have to do is VOTE for your favourite Octo hat! If YOUR Octo hat makes it to the top 5, you'll stand a chance of winning one of three iPad 2s or a set of the five Octos with the most popular hats at the end of the contest. You can vote once daily so vote everyday to make sure your Octo hat ends up in the top 5!


 Caranye mudah saja..........mula2 singgah Facebook CIMB...sila klik sini: FACEBOOK CIMB.


Then ikuti langkah simple ini: 




Faham.....selamat mencuba...aku dah try...pilihan aku ialah ini:


Cute betul.....love Octo :)

Saturday, May 14, 2011

Senarai Peserta 'CoretanMaya Engagement Giveaway 2011'



Sudah seminggu lebih giveaway ke-3 aku berlangsung. Agak ramai juga peserta yang ikut serta. Terima kasih atas kesudian anda ikut serta ye. Good luck aku ucapkan. Bagi yang belum join lagi, sila klik link di bawah banner di atas ye.


Senarai peserta - update 15/05/2011
  1. Fadzillah Kamarudin
  2. kak izan 
  3. ibu Alisha  
  4. syakila 
  5. fieda 
  6. ogy 
  7. wan nurul hezrina 
  8. Alycia 
  9. jieda 
  10. inasepi 
  11. tiefazatie 
  12.  aNiM
  13. cikcomot 
  14. Nana 
  15.  Kak Nida 
  16. Miza Yusof 
  17. Arol Mubin 
  18. Cute Mum 
  19. diana ii 
  20. chara 
  21. amormie007 
  22. eB ezrin 
  23. dilaz 
  24. Joel Leslie 
  25. nanakimie 
  26. mama zharfan 
  27. Nina Zee 
  28. noor fatin 
  29. Annis Is The Girl  
  30. alya 
  31. cik azizah 
  32. ika puk puk 
  33. cik lynn 
  34. zaikulim 
  35. QUEENPINK 
  36. cempakakuning 
  37. sarah 
  38. ayu 
  39. era 
  40. mas 
  41. shidasyakirin 
  42. azatiesayang 
  43. Mizh Mia


Nampaknye setakat pagi ni, beberapa minit nak pukul 12 tengahari, seramai 43 peserta yang join...........tq semua. Kalau ada yang tercicir nama bagitau ye............tapi jangan pula yang baru join selepas pukul 12 tengahari bagitau aku tak de nama pula...ok.

    Maya E-Shop - Blogshop Perfumes, Handbag & Jam Tangan Grade AAA



    Pagi semua.....apa buat hujung minggu ni? Macam mana pagi ni? Pastinye ok kan......kat sini baru je hujan tadi, sekarang masih mendung lagi. Bestnye kalau dapat sambung tido...hehehe.



    Oklah pagi ni aku nak khabarkan pasal blogshop baru aku iaitu Maya E-Shop. Blogshop ni lebih fokus pada jualan perfumes, handbag dan jam tangan. Semuanya grade aaa tau, bukan ori punya. Kalau nak beli ori memanglah mahal gila tapi kalau nak beli juga...cari pembekal lain ok. Sebab aku tak jual...hahaha.



    Ni antara produk aku jual....pilihan lain boleh ke blogshop aku tu or ke Facebook ye!!

    Banyak lagi items aku belum masukkan dalam blogshop baru aku ni. Tunggu jelah ye. Akan aku update bila ada masa. Ok...happy shopping all.

    Video Calon2 Election Dutch Lady...Jom Pilih Mana Satu Berkenan!

    Dutch Lady mengadakan election, jom kita ramai pilih mana satu daripada calon2 di bawah ini menjadi pilihan rakyat Malaysia. Aku dah pilih Dutch Lady Caramel Toffee. Anda pula mana satu?



    Tak tahu mana satu nak pilih, apa kata layan video2 calon kita ni. Menarik punya!!! Layanzzzzz.





    Siap ada liputan luas pula tu...fuh mengalahkan pilihan umum Sarawak gitu..hahaha







    Alamak video untuk calon Dutch Lady Moo Melon tak de. Kurang budget agaknye...oklah jom undi kerana undi anda amat berharga tau. Sebab ia menentukan keluaran perasa terbaru dar Dutch Lady Milk.

    Dutch Lady Milk Election.....Pilihanku Dutch Lady Caramel Toffee



    Bulan lepas election di Sarawak, sekarang bulan ni election syarikat Dutch Lady Milk pula. Emm...macam2lah iklan sekarang ye. Kreatif juga. Yelah melalui undian ini dapat memilih product yang paling digemari orang ramai. So, bolehlah target product mana yang nak diperkenalkan dan dipasarkan kelak. Idea marketing katakan.






    Ada 4 calon yang bertanding. Antaranye ialah Dutch Lady Read Bean, Dutch Lady Moo Melon, Dutch Lady Caramel Toffee dan Dutch Lady Sweet Corn. Pilihlah mana satu pilihan hati anda. Aku dah pilih tadi......pilihan aku ialah Dutch Lady Caramel Toffee. 



    Sedap gitu...hehehe


    Jom nanyi pula bersama Dutch Lady Caramel Toffee.



    Apa lagi...jomlah undi Dutch Lady pilihan anda sekarang. Tak rugi apa2 pun. Just klik sudah...the end.

    Friday, May 13, 2011

    Yeppie........Dapat Offer Dari Exabytes For Ads

    Minggu lepas kalau tak silap aku, Exabytes (MY) ada menawarkan 100-200 blogger untuk tujuan pengiklanan tapi mestilah mempunyai trafik 130 perday. Boleh hantar sebanyak mana blog anda yang penting di approve...hehehe.



    Aku hantar 3 blogs tapi just dapat tawaran 2 blogs saja sebab blog aku yang satu lagi trafiknye kurang dari yang diinginkan oleh Exabytes. 





    Untuk dapat payment dari Exabytes (MY) kenalah iklan selama 3 bulan or mesti letak iklan dalam tempoh 2 bulan. Berapa tawaran mereka bagi....aku nak rahsiakan dulu...hehehe. Tunggu payment terima baru aku bagitau.






    Inilah iklan Exabytes (MY) yang tengah hangat berganding bahu dengan Nuffnang. Dah beberapa hari berpesta riang kat blog aku ni. Sebenarnye risau juga Nuffnang tarik balik status VIP aku. Tapi buat masa ni masih normal, tengoklah beberapa hari lagi. Hope Nuffnang tak kisah, lagipun bukan persaing mereka pun Exabytes (MY) ni...betul tak Nuffnang...hehehe.



    Emmm...tadi aku tengok di Facbeook Exaybtes, mereka tengah buat promo bagi siapa2 yang nak jual banner kat Exabytes tapi mesti trafik 130 unique visitor perday...kalau tak, tak dapat namanye...hehehe. 






    Aku fikir nak try....tunggu jawapan dari Exabytes (MY) dulu. Then offer mereka berapa....hope lumayan hendaknye. Bagi rakan2 blogger lain nak join, boleh hantar web traffic anda ke marketing@exabytes.com.my.....tak rugi mencuba tau. Selamat berjaya.

    Thursday, May 12, 2011

    Jom Join 10 Anniversary Super Blogger Contest...Hadiah Menarik Beb!!




    Aku nak ajak rakan2 blogger join contest dari Exabytes (MY) ni. Hadiah yang ditawarkan amatlah lumayan tau.



    Antaranya:

    iPad2             x1
    Starbucks Voucher RM50     x5
    Haagen Daaz Voucher RM25     x5
    KFC Voucher RM10         x10
    Google Notepad       x10
    Exabytes Notepad       x15


    Syarat penyertaan taklah berat sangat simple je....entry boleh ditulis dalam bahasa english, malaysia dan cina mengikut kehendak anda. Aku dah buat dan summit. Menang or tak, belakang kira. Yang penting dah try.






    Apa yang anda perlu buat hanyalah ceritakan produk exabytes kegemaran anda...domain ataupun hosting. Boleh rujuk sini...untuk produk exabytes: PRODUK EXABYTES


    Sudah habis coret2 tu, summitlah entry anda ke: SUMMIT CONTEST HERE. Dan lastly.......PLEASE LETAK NAMA MAYA(RAHMAH) di bawah entry anda sebagai orang yang rekomenkan...dan tinggalkan komen di entry ini lepas buat entry ye. Untuk disummit bagi exabytes...tq.
     

    Wednesday, May 11, 2011

    Masjid Bak Sarang Or Sangkar Burung????

    Macam mana agaknye masjid bak sangkar burung ni? Mula2 aku baca tajuk ni di Kosmo online lain....aku just baca seimbas lalu tapi bila dibaca sekali lagi rupa2nya tajuk bukan masjid bak sarang burung tapi masjid bak sangkar burung...hahaha.


    Nak tahu macam mana rupa masjid bak sangkar burung...tengok gambar di bawah ni. Menarik bukan???



     credit:kosmo


    Masjid Idsaniah Iskandariah ini mempunyai keistimewaannya yang tersendiri dan nostalgik serta sering menjadi buah mulut penduduk Kampung Kuala Dal, Padang Rengas, Kuala Kangsar. 



    Masjid ini merupakan satu-satunya masjid di dunia yang mempunyai dinding tepas iaitu diperbuat daripada ayaman buluh dan ditambah lagi dengan keunikan bangunannya yang berbentuk empat segi dan tidak mempunyai kubah seperti masjid lain.




    Reka bentuk masjid dua tingkat ini juga menyerupai sangkar burung dan sementara tingkapnya dihiasi ukiran yang unik dan menarik. Bumbungnya kelihatan rata manakala dinding tepas masjid itu diperbuat daripada buluh minyak dengan motif geometri Arab. Selain itu, masjid berkenaan mempunyai 20 tingkap berdaun yang bermotifkan pucuk kacang, bulan sabit dan bintang manakala bumbung zinknya berbentuk limas. Semua struktur bangunan termasuk kelarai dibina dan diukir oleh tukang kayu tempatan terkenal seperti Panjang Noh, Ngah Gadoh, Wan Ibrahim dan Kulup Ngah.



    Emmm...menarikkan. Kalau boleh nak tengok live gitu tapi jauh sangatlah nak p kuala kangsar ni....hehe. Anyway dapat tengok gambar oklah juga. Betul tak???

    Tuesday, May 10, 2011

    10 Anniversary Super Blogger Contest : Exabytes (MY) Domain Package



    Rasanya ramai yang dah ikut serta kontest yang dianjurkan oleh Exabytes (MY) ni. Tapi aku nak cuba luck, manalah tahu dapat...kalau tak dapat pun tak pe, yang penting kita cuba.


    Oklah....untuk pengetahuan ramai Exabytes ni merupakan sebuah syarikat yang kira terbesar jugalah kerana ia mempunya beberapa cawangan termasuklah Malaysia yang membekalkan hosting yang aku rasa terbaik setakat ni di Malaysia. Itu mengikut kebanyakan komen2 dan testimonial dari pembeli. Bukan dari aku ye...sebab aku belum pakai lagi service or produk yang mereka tawarkan.


    Untuk menjadi top 10 pembekal hosting terbaik dan berkualiti di dunia, aku rasa Exabytes telah berusaha gigih untuk mencapai tahap itu dan sekarang ni pun boleh dibanggakan. Testimonial yang diberi oleh pengguna hosting dan domain Exabytes amat memberangsangkan dan segala masalah pihak Exabytes cuba settelkan sebaik mungkin. Tahniah buat Exabytes sebab menawarkan produk yang berkualiti.



    Mana satu aku nak ye?????


    Oklah, tak payah cerita panjang. Jom kita usha2 produk yang menarik minat aku iaitu 'domain'. Exabytes menawarkan pendaftaran domain yang pelbagai seperti [dot] com, [dot] my, [dot] net dan lain-lain. Aku amat2 syorkan sesiapa yang teringin memiliki domain sendiri membeli dan mencuba domain yang ditawarkan oleh Exabytes. Kenapa? Sebab harganya amatlah berpatutan dan murah iaitu hanya dari RM38 sekali setahun. Tak percaya tengok sini: Domain murah punya.





    Dan yang paling bestnye...nak tahu tak. Domain untuk [dot] my hanya RM70 setahun, offer yang ditawarkan Exabytes ni memang buat aku terkedu seketika...hehehe. Kebiasaannye harga ditawarkan RM120 tapi kini jatuh ke RM70...fuh memang murah. Cuma aku je belum nak register domain sendiri...hehe. Sebab aku ni lembap sikit mengenai semua ni. Tengah dalam proses belajar. Untuk tahu lebih lanjut mengenai offer domain ni, boleh klik Wow Murah.



    Sebenarnye banyak offer yang Exabytes tawarkan. Semuanye murah. Kadang2 aku terfikir nak miliki domain sendiri tapi aku ni tak berapa mahir dalam hal ini semua. Anyway mana tahu di masa akan datang aku punyai domain sendiri. Barulah ada class gitu...hehehe.
    Related Posts with Thumbnails

    Komen Dr Blogger

    Grab This Widget

    Blog Anniversary!!

    Daisypath Anniversary tickers

    My Anniversary Day :)

    Daisypath Anniversary tickers

    Radio Rentak Hidup Maya

    Disclaimer

    "All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."