Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Thursday, July 30, 2009

ATM Tempat Keje Kena Rompak

Berita gempak di pagi khamis…ATM tpt keje sy kena rompak mlm td. Kira2 pukul 1 mcm tu. Dengar2 gossip, org yg rompak atm tu org yg sdh resign & maybe ada pakatan dgn org dlm.


Tk pastilah pula. Sbb siasatan msh dijalankan. Tp ada besar kemungkinan juga sbb shovel yg digunakan utk merompak mlm td adalah milik syarikat sy. Itulah mgikut kata pekerja lain.


Tpt tsbt sdh di mark oleh pihak polis utk siasatan lanjut. Mmg teruk juga tpt pondok security & atm kena langgar shovel tu. 2 secutiry yg btugas mlm tu, tk sedar apa yg blaku. Tgh asyik keje, tiba2 blok pagar gate pintu msk tepi kena langgar shovel. Mgikut cerita, mrk tkena hempap blok gate, mrk bnasib baik krn tselamat. Mrk hanya mgalami cerita ringan.


Ramai juga workers tgk tpt kejadian tu pg td. Aduhai knplah ada org nk buat mcm tu. Dahlah esok paid day. Kasihan worker indon, nak ambil gaji pun tpaksa p atm tpt jauh sikit. Atm tu disediakan oleh pihak syarikat utk kemudahan pekerja sini.


Nasiblah tiada kes tembak menembak. Kalau ada mmg teruklah. Rsnya sudah lama perompak tu merancang. Entahlah…susah nk jangka dunia skrg. Mcm2 pkara blaku.



Tuesday, July 28, 2009

Terkena Virus Tido

Dua tiga hari ni, rs mahu tido je kat ofis.
Mengantuk btl…nasib tak mgantuk sampai tahap dewa…hahaha. Kalau tak, pasti kena bom atom dr ketua komunis.

Bila tkena virus tido ni…mmg keje pun, entah apa2. Lebih2 lg keje semua hampir selesai. Biasa lah sy ni tk suka nk tangguhkan keje. ..bkn nak puji diri sdiri..hehe..mmg btl bah.

Kena virus tido mungkin sbb asyik tido lewat mlm kot…tp sll tido pukul 10 mlm mcm tu. Entahlah…maybe proses otak tu asyik bjalan je. Sampai tido pun tk lena. Makan ubat tido jelah. Tp mn ada skrg. Kalau minta kat doctor, mnlah mrk berani bg. Mrk pasti fikir sy nk bunuh diri pula. Apalah.

Tk pelah, virus tido ni kejap je. Mcm chipmore. Sekejap ada, sekejap hilang.

Kalau tkena virus cinta apa jdnye pula. Mcm sll kita dgr. Mkn tk lena, tido tk lalu…mandi pula mcm kambing…hahaha…tokok tambah pula.

Bila cerita psl virus cinta t’ingat lagu yg sy sll dgr kat hit FM.
Jom layan

Gambar Anak Kembar Ziana Zain...Mana??


Dgr berita minggu lepas, Ziana Zain telah melahirkan spasang anak kembar.
Waa…bestnye dpt anak kembar.

Tak payah susah2 nak lahir anak byk kali..hahaha. Tahniah Ziana Zain.


Nk jugak tgk gambar baby Ziana Zain ni, tp rsnya blm ada lg. Blog yg memaparkan berita hangat psl artis pun, npknye blm ada berita lg.

Mungkin menunggu ms je kot.


Selepas satu, satu lg artis kita melahirkan baby ye. Mcm bjanji pula..hahaha. Dulu Erra Fazira..then sapa ye. Sy pun tk tahu sgt.

Bkn apa, kureng minat nk tahu beb. Ni pun tahu sbb mceburi bdg buat blog.
Anyway...tahniah pd pasangan yg berumahtangga di dunia ni..hehe..moga bahagia sentiasa.

Monday, July 27, 2009

Kerana Cemburu...Mati?

Alahai..kecik2 lg dah buat jahat. Hanya kerana cemburukan adik dia.

Salah mak bapak jugak coz dah dpt baby baru, 1st baby tk caring sgt.

Akibatnye........tengoklah sdiri..hehehe.

video

Kasian si bapak ye.....!!!!

Sunday, July 26, 2009

Al-Fatihah Buat Yasmin Ahmad


Banyak blog hari ni mceritakan psl Yasmin Ahmad. So sy pun tak nk ketinggalanlah nk ucapkan tahziah pd keluarga beliau.

Sama2lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat beliau. Mudahan roh beliau dicucuri rahmat.

Nampaknya sekali lg dunia seni kehilangan satu bintang yg amat berharga & sukar dicari ganti.


AL-FATIHAH

Saturday, July 25, 2009

Kasih Ibu Abadi Selamanya

Hari ni sj nk post psl kasih ibu ni. Kasih ibu mmg tk tnilai harganye. Kalau dulu yelah. Skrg apa kesnye pula. Mcm2 gejala buang bayi kita dengar. Apa nk jadi ye. Entah mana perginya nilai keibuan dlm diri mereka.

Mungkin ada, cuba emosi & fikiran yg tak menentu mguasai mereka tika itu kot. Manalah tahu. Hanya mereka sdiri memahami diri mereka. Tp tk mungkin seorg ibu tk myayangi anaknye...kan.

Cuba tgk gambar di bawah, binatang pun ada perasaan keibuannya. Kasih pd anak tetap ada dhatinya & akan ptahan anaknya wpun apa blaku. Mcm mn pula kita sbg seorg manusia??

Renung2 & fikir2kanlah.

Apalah anjing ni...tk de benda lain nk buat ke?

Gambar dibawah ni lg kasian....org ramai tgk je..apalah teruk btl.


Friday, July 24, 2009

Chocolates Oh Chocolates

Nilah koleksi photo Chocolates yg unik dr biasa. Yummy...myelerakan. Sapa peminat coklat pasti mgemari barisan coklat di bawah ni.
Lepas habis makan coklat di dlm bekasnye, bolehlah makan bekasnya pula. Tak mbazirkan...hehehehe.

Tak tahu kat mana jual coklat bentuk mcm ni. Belum jumpa lg di supermarket sini.
Kita boleh beli coklat ni buat insan tsayang terutama ms Valentine Day or hari2 lain yg bg anda istimewa.
Bestnye kalau ada org bg coklat ni dekat sy...puas makan. Lepas tu berat badan pun meningkat..hahahaha.

Monday, July 20, 2009

Koleksi Photo Hello Kitty Hospital Di Taiwan

Photo2 ni di email oleh member sy bulan lepas...baru t'ingat...so post sini utk kongsi bsama anda.

Bagi peminat Hello kitty ni, pasti suka photo2 di bawah ni. Tak sangka juga ye, Hello Kitty ada hospital sendiri. Bertuahnye kalau dapat kitty tu...hahahaha.

Sapa2 yg mmg fanatik Hello Kitty ni & terasa nk bersalin di hospital Hello Kitty bolehlah dtg ke Taiwan. Pasti ia akan mjadi kenangan t'indah dlm hidup anda...bukan begitu??




Hello Kitty mmg cute tp sy just suka tgk je. Tk beli pun barang2 Hello Kitty ni. Oklah...enjoy ur life with Hello Kitty..hehehe.

Sunday, July 19, 2009

Tahniah Pada Siti & Aizat

Siapa peminat Siti & Aizat ni, pasti gembira dengar kemenangan mereka di Anugerah Planet Muzik semalam di pusat Konvensyen Jakarta, Senayan, Jakarta.

Datuk Siti Nurhaliza Tarudin, masih lg mengekalkan popularitinya di serantau Malaysia, Indonesia dan Singapura apabila memenangi kategori Artis Serantau Paling Popular dalam Anugerah Planet Muzik (APM) 2009.

Wow...tahniah pd Siti...mmg hebat krn masih mgekalkan kemenangan dlm kategori Artis Serantau Paling Popular ni..tahun depan mcm mn pula ye??

Aizat pula turut memenangi dua anugerah di APM 2009 iaitu kategori Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Artis Baru Lelaki) dan Lagu Paling Popular (Malaysia) dikira berdasarkan jumlah muat turun.

Hemmm...hebat btl artis dua org ni ye...moga mrk sentiasa sukses dlm kerjaya masing2.

Saturday, July 18, 2009

Siapa Peminat Ais Krim??

Siapa peminat ais krim sini?...angkat tangan. Saya...saya. Mestilah saya. Ais krim mmg myelerakan...sedap tau.

Perasa ais krim yg paling saya gemari ialah chocolate.

Apa pula perasa kegemaran anda?


Dulu ms member cina saya masih keje sama ofis, lepas habis makan tengahari je. Pasti makan ais krim...sedap. Kadang2 waktu hujan pun makan...hehehe tak takut sejuk beb.

Nk tahu tak, setiap perasa kegemaran anda ni. Kita dapat melihat pesonaliti ssorg lelaki.

Tu kena rajin baca kat sini:

What is Your Guy's Ice-Cream Personality??


Jommm...makan ais krim...belilah kat store bdekatan ye...hahahaha.

Friday, July 17, 2009

Faizal Tahir Bayar Hutang PTPTN


Penyanyi Faizal Tahir yang gagal menaiki pesawat untuk menghadiri Anugerah Planet Muzik (APM) di Jakarta, Indonesia kelmarin akhirnya akur dengan membayar pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) semalam.

Menurut sumber, penyanyi yang merupakan Naib Juara program One In A Million itu menghantar pengurusnya, Haryadi Rusli bagi mewakili dirinya untuk menyelesaikan tunggakan pinjaman tersebut.

Wakil penyanyi itu hadir seorang diri dan menemui Ketua Eksekutif PTPTN, Yunos Abd. Ghani dan berunding mengenainya kira-kira 15 minit.

Terdahulu, difahamkan beliau bersama-sama penyanyi itu hadir ke One Stop Centre PTPTN di KL Sentral di sini untuk menyemak dan menjelaskan baki pinjamannya...Sumber: KOSMO.

p/s: Tmsk dlm senarai blacklistlah ni. Aduh dah jd artis tkenal pun lambat bayar PTPTN. Buat malu je. Bg member2 yg belum bayar PTPTN tu bayarlah sikit2, jgn tk bayar langsung. Nanti kena blacklist..susah tau.

Koleksi Kucing Berwarna-Warni

Jom layan...tgk2 koleksi kucing warna-warni ni. Tk taulah sama ada org M'sia buat kucing mcm ni...ada yg cute, ada yg...aduh nk komen apa ye..hahaha...tgk sdiri lo.


Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."