Shopping Online Di Sini :) :)

Shopping Online

Rakan2 MayaKu

Sunday, May 31, 2009

Tips Buat Duit D Nuffnang


Ni nk kongsi sama dgn rakan2 lainlah.....info ni sy dpt dr rakan blog lain.

1 - Letakkan iklan Nuffnang di atas sekali laman web anda. Jadikan iklan tersebut "penyambut tamu" blog anda.

2 - Jadilah ahli "Gliteratti" Nuffnang. Macam-macam faedah boleh diterima.3 - Iklan Nuffnang dapat memberi kesan mendalam atau lebih baik diletak pada blog yang memfokuskan pada perkara tempatan seperti blog mengenai makanan atau gosip-gosip di Malaysia.

4 - Jadikan blog anda mesra SEO untuk mendapatkan lebih trafik ke blog anda.

5 - JANGAN letakkan iklan anda di bahagian bawah lama
n web. Letak di bahagian ATAS!

6 - Gunakan letakan iklan yang betul. Tapi anda boleh juga melakukan eksperimen dengan letakan iklan Nuffnang anda.
7 - Hantar pos-pos anda kepada Innit. Itu juga membantu sedikit sebanyak trafik ke blog anda.

8 - Gunakan iklan CPM daripada iklan CPC.

utk dpt tip2 menarik yg lain rajin2lah jenguh blog ni:

http://thisisnuffnang.blogspot.com

Byk tips bguna kat situ...............check it out.

Festival Gawai Dayak

Gawai Day or Gawai Dayak is a festival celebrated in Sarawak on 1 June every year. It is both a religious and social occasion. The word Gawai means a ritual or festival whereas Dayak is a collective name for the native ethnic groups of Sarawak: Iban, Bidayuh, Kayan, Kenyah, Kelabit, and Lun Bawang among others. Thus, Gawai Dayak literally means "Dayak Festival". Dayak would visit their friends and relatives on this day. Such visit is more commonly known as "ngabang" in the Iban language. Those too far away to visit would receive greeting cards.



The celebration starts on the evening of 31 May. In most Iban longhouses, it starts with a ceremony called Muai Antu Rua (to cast away the spirit of greed), signifying the non-interference of the spirit of bad luck in the celebration. Two children or men each dragging a chapan (winnowing basket) will pass each family's room. Every family will throw some unwanted article into the basket. The unwanted articles will be tossed to the ground from the end of the longhouse for the spirit of bad luck.
Traditionally, when guests arrive at a longhouse, they are given the ai tiki as a welcome. From time to time, guests are served tuak. This would be called nyibur temuai which literally means "watering of guests".
Christian Dayaks normally attend a church mass service to thank God for the good harvest.


Saturday, May 30, 2009

Gambar Nubhan & Stacy...Hot Gitu

Nubhan & Stacy, dua artis yg makin meningkat nama dlm pesada seni & sudah di’ketahui rapat semenjak berada dalam Akademi Fantasia lagi, cuma sejak akhir2 ini hubungan intim mereka mula menjadi bualan ramai....mcm2 gossip timbul psl hubungan mrk ini...entah mn yg btl. Sendiri mau fikirlah.

Gambar anak Erra Fazira...cute btl!!!

Dari dulu hingga sekarang, sy mmg minat artis ni....mmg cantik & mcm2 gossip psl dia. Tp syukurlah wpun byk tempuhi dugaan hidup...akhir bahagia juga.....baby dia juga cute.

Erra Fazira dan Engku Emran, Engku Aleesya...moga bahagia selalu...amen.




Thursday, May 28, 2009

Kryptonworks...program HOT d Carigold Forum



Kryptonworks...hemmmm mcm pernah dgr je. Tp di mana ya????



Bagi yg tk tau lg pasal program ni....sy terangkan serba sikitlah...sikit je k...yg lebihnye layari link yg ada kat bwh ni.




Link kat atas tu...just website pihak ketiga iaitu agent yg akan mdaftar anda ke website utama Kryptonworks. Kalau tak silap ada 3 website pihak ketiga...tp lupalah apa nama website tu...sendiri2lah cari ye...hehehe.


Ni link website utama Kryptonworks




KRYPTONWORKS (001703625-D) ditubuhkan pada tahun 2000 dan sedang berkembang maju.


PROGRAM PENGAGIHAN KEMBALI KEUNTUNGAN SYARIKAT TANPA SYARAT diperkenalkan untuk menggalakkan penyertaan masyarakat dalam bidang perniagaan menerusi pelbagai saluran perniagaan KRYPTONWORKS.


Selain dapat menambah pendapatan menerusi perkongsian keuntungan bersama KRYPTONWORKS, anda akan dilengkapi dengan pengetahuan, pengalaman dan informasi untuk menjadikan anda seorang USAHAWAN seiring dengan objektif kami dalam Sistem Multi Dimensi.


SISTEM MULTI DIMENSI adalah suatu rancangan perniagaan dan pendidikan. KRYPTONWORKS sedang membangunkan konsep dimensi terkini yang digerakkan dalam 3 kategori iaitu pendidikan, perniagaan dan teknologi maklumat seiring dengan perkembangan Era Pasca Industri / Informasi.


PELAN PEMASARAN
PROGRAM PENGAGIHAN KEMBALI KEUNTUNGAN SYARIKAT TANPA SYARAT


MODAL
Modal Minimum : RM100...Modal Maksimum : RM1000


FAEDAH
1. Produk 2. 1 unit dalam Sistem Affiliate (1unit bagi setiap modal RM100)3. Kad keahlian RAKAN ASSOCIATES4. Khairat Kematian dari RM1000 hingga RM5000 5. Manual Pengguna 6. Kursus Asas Usahawan (percuma)7. Diskaun Harga Barang


PENDAPATAN


Belian Pakej, Jualan Balik dan Belian Balik


Jika anda membuat pembelian pakej bernilai RM100 anda akan diberi pilihan untuk mejual balik produk (pokok jarak) kepada KRYPTONWORKS.


Dengan membuat jualan balik kepada syarikat, anda akan menerima bayaran komisyen sebanyak RM60 sebulan selepas pembelian pakej dan RM60 pada bulan seterusnya.


Anda akan mendapat keuntungan sebanyak RM 245 sekiranya anda, tanpa gagal, membuat belian balik selama 12 bulan.


Anda juga akan mendapat royalti pengenalan sebanyak 3% untuk pembelian level pertama dan 2% untuk pembelian level ke 2.

Sistem Affiliate KRYPTONWORKS

Anda akan mendapat 1 unit dalam Sistem Affiliate KRYPTONWORKS bagi setiap modal RM100.Dengan jaringan insentif bernilai RM 5 setiap unit, anda akan berpeluang menjana pendapatan sebanyak RM 19,525.


Keterangan lanjut kenalah rajin jenguk di link atas tu........dan utk info semua, sy dah dpt bayaran komisyen ptama 15hb ni....tk sabar nk tunggu bulan depan...ok chow dulu.

opppppps.......jgn lupa join member kita di carigold forum....hot hot psl program ni....jgn lupa k.

Saturday, May 23, 2009

Haiya....nak tu lah...nak tuuuuuuu

Ni cerita bapak yg tk faham2 apa yg anak mau...dah byk kali bg klu pun msh blur.

Sy dpt cerita ni dr member sy yg rajin forward email...hehehehe.

Jommm tengok!!!!!

video

Cerita Best

Cerita ni pun, sy dpt dr email member sy.......cuci otak sikit...hehehehe


Cerita 1
Aminah merenung batang yang semakin menegak itu, dia terus mengusap-usap
batang tersebut, kelihatan air putih mengalir keluar. Aminah pun menjerit
"..Nek lemang ni nak buat macam mana, dah masak rasanya.."..


Cerita 2
Jalal meramas-ramas kemuncak kedua-dua bukit kecil itu, hatinya puas dan
semangatnya semakin berkobar-kobar, jari-jemarinya terus menguli tanpa
henti. Jalal tidak sabar hendak menyiapkan model untuk projek sainsnya itu
yang bertajuk "bentuk muka bumi di kawasan berbukit bukau."


Cerita 3
Zamrul menghisap-hisap puting itu dengan berhat-hati dan perlahan, dia
tidak mahu tergesa-gesa, sesekali lidah nya menyentuh lembut hujung puting
itu dan menyedut keluar sedikit susu ..."cehhh masih panas, dah dekat satu
jam aku rendam dalam air suam pun masih panas" Anak Zack yang masih bayi
terus menangis meminta susu. Zamrul semakin tension.


Cerita 4
Idham menjerit sambil menhenjut-henjut badannya dengan rakus dan kasar
"Come on baby, lets make it..."..katanya berulanag-ulang kali tanpa
henti.. Kemuncaknya semakin tiba dan Idham kelihatan semakin rakus memacu
kudanya untuk menamatkan perlumbaan itu, dia bertekad untuk memenangi
tempat pertama dalam perlumbaan itu.


Cerita 5
Bahagian belakang kereta itu bergegar dan berhenjut-henjut. Alman yang
dari tadi mengintip dari celah-celah pokok dapat melihat dua susuk tubuh
manusia sedang melakukan sesuatu didalam kegelapan itu. Alman terus
mendiamkan diri, dia takut kehadirannya akan disedari. Tetapi setelah lama
mengintip Alman pun lantas bangun dan segera menawarkan khidmatnya untuk
membantu mereka menukarkan tayar kereta mereka yang pancit itu.



**Kesimpulannya, Jika anda langsung tidak terfikirkan aper-aper mengenai seks semasa membaca 5 cerita diatas, ini bermaksud anda bukanya seorang yang normal. Sebaliknya jika anda terfikirkan sesuatu yang berkaitan dengan seks....jangan ler anda risau, sebab anda adalah seorang yang normal..

Cerita Lucu

Kat sini sy nk kongsi sama cerita lucu yg sy dpt dr email2 yg member forward kat sy. Jgn gelak sampai tguling2 yek......rs tk lo sampai ke situ...hahahahha.

AYAH JENIS MATERIALISTIK

Sang ayah dan ibu sangat marah dan menyesal bila mengetahui anak perempuan mereka hamil.
"Siapa si bedebah tu," jerit sang ayah, sedang si ibu menangis.
"Suruh dia datang sini!"
Si anak pun telepon le mamat yang bertanggung jawab.
Setengah jam kemudian
Sebuah kereta Ferrari merah berhenti di depan rumah.
Seorang lelaki separuh baya keluar dari kereta, memberi salam lalu masuk kerumah.
Lelaki itu berdepan dengan mak dan ayah perempuan yang telah dihamilinya.

Dia berkata, "Saya lelaki yang telah menghamili anak anda. Tapi terus terang saya katakan saya tidak dapat menikahi anak anda kerana isteri saya tak membenarkan. Bagaimanapun, saya tetap bertanggung jawab atas perbuatan saya."
"Sekiranya anak anda melahirkan seorang bayi perempuan saya akan wasiatkan untuknya dua buah supermarket, sebuah rumah banglo dan wang tunai RM5 juta."
"Sekiranya dia melahirkan anak lelaki saya akan wasiatkan untuknya dua buah kilang, dua buah supermarket, dua buah rumah banglo dan wang tunai RM10 juta. Tapi sekiranya anak anda keguguran apakah yang harus saya lakukan?"

Sang ayah berfikir. Siibu berhenti menangis.
Akhirnya sambil menepuk bahu lelaki itu, sang ayah pun berkata, "Kalau camtu hang cuba le skali lagi..."

'lagi..."
Ayah mata duitan ni...teruk btl...jual anak je keje.


LAWAK BAKAL STAFF

Johan dilahirkan tanpa kedua telinganya, tetapi walaupun cacat dia
berjawatan tinggi di sebuah bank. Dia sangat marah kalu ada orang yang
mempersoalkan tentang telinga.
Satu hari dia mahu mengambil kerani baru dan tiga orang disenaraipendek
untuk sesi temuduga.
Calon pertama seorang lelaki yang mempunyai
penampilan yang baik. Diakhir temuduga, Johan bertanya satu soalan
kepada lelaki itu.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?" "Ya, tapi minta maaf
Kalau saya kata tuan tak ada telinga, macam ayam" jawab lelaki itu
dengan jujur.
Merasa terhina dengan jawapan itu, Johan mengusirnya keluar dari
pejabat.
Calon kedua ialah seorang perempuan yang berpengalaman bekerja di bank
hampir 5 tahun. Dia lebih baik dari calon pertama tadi. Di akhir sesi
temuduga, Johan bertanya soalan yang sama ditanya pada calon pertama.
"Awak nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya ...saya heran bagaimana tuan boleh mendengar saya dengan baik,
Sedangkan tuan duduk jauh dari saya." puji perempuan itu. Sebaik
mendengar jawapandari perempuan itu, Johan berang dan menghalaunya
keluar.
Calon terakhir adalah yang terbaik, walaupun masih muda dia
telah bekerja lebih 8 tahun di bank. Selain bijak dia juga tampan dan
bergaya. Seperti calon terdahulu Johan bertanya soalan serupa. "Awak
nampak tak sesuatu yang ganjil pada saya?"
"Ya. Awak pakai contact lens," jawab pemuda itu menahan perasannya dari
tergelak. Walaupun terkejut, Johan gembira dengan jawapan pemuda itu.
Dia hairan kerana pemuda itu sangat teliti dan dapat melihatnya
memakai contact lens walaupun mereka duduk agak jauh.
"Bagaimana awak tau" tanya Johan lagi. Pemuda itu tidak dapat lagi
Menahan gelihatinya lalu ketawa besar hingga jatuh terguling-guling
sambil berkata,
"Dah tentu tuan tak boleh pakai cermin mata sebab tuan tak ada telinga, Nak sangkut kat mana". Huargh! Huargh! Huargh! Huargh!"
Hahahaha...apalah
Related Posts with Thumbnails

Komen Dr Blogger

Grab This Widget

Blog Anniversary!!

Daisypath Anniversary tickers

My Anniversary Day :)

Daisypath Anniversary tickers

Radio Rentak Hidup Maya

Disclaimer

"All images are sourced from the internet and are in the public domain. We claim no credit for any images or videos featured on this site unless otherwise noted. All visual content is copyright to it's respectful owners. If you own rights to any of the images or videos, and do not wish them to appear on this site, please contact us via e-mail and they will be promptly removed. We are not responsible for content on any external website, and a link to such site does not signify endorsement. Information on this site may contain errors or inaccuracies; the site's proprietors do not make warranty as to the correctness or reliability of the site's content."